Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

Izvedli smo usposabljanje ZAKAJ, KAJ, KDO in KAKO v mladinskem delu

11.10.2022

5. in 6. oktobra 2022 smo v Ljubljani izvedli usposabljanje ZAKAJ, KAJ, KDO in KAKO v mladinskem delu, namenjeno usložbencem, ki so v občinskih upravah zadolženi za področje mladine, in lokalnim politikom. Usposabljanja, ki je del aktivnosti projekta Europe Goes Local, so se udeležili udeleženci_ke iz občin Rogatec, Dobrova – Polhov Gradec, Ajdovščina, Ptuj, Ribnica, Ljutomer, Dol pri Ljubljani, Idrija, Kranj, Trzin, Sežana, Šentjur, Kamnik in Pivka.

Usposabljanje je potekalo v prijetnem vzdušju in je omogočilo obilico prostora za izmenjavo izkušenj. Udeleženci so spletli vezi, ki jih bodo uporabili kot podporo pri svojem prihodnjem delu.

Kaj so na vprašanje, kako boste pridobljeno znanje uporabili pri svojem delu, povedali nekateri udeleženci_ke?
"Obstoječe in novo znanje bom združila pri novih razpisih za mlade v naši občini, saj mi je to usposabljanje ponudilo konkretene rešitev za dane primere."
"Zdaj sem bolj kompetentna za rabo pojmov s področja mladinskega dela."
"Nekatere prakse in izkušnje drugih udeležencev bom skušal vpeljati tudi v naše lokalno okolje. Dejstvo je, da imamo podobne težave."

Temeljni namen usposabljanja je bil dvig  razumevanja in kakovosti mladinskega dela na lokalni ravni, vsebina pa se je osredotočila na naslednja vprašanja:
-    O kom govorimo, ko govorimo o mladih? Katere so danes najbomembnejše značilnosti mladine in ali je mladina sploh enoznačna skupina?
-    Kaj je mladinsko delo, njegov namen in katera načela zagotavljajo kakovostne pristope in aktivnosti?
-    Kako je mladinsko delo v Sloveniji organizirano? Kateri mehanizmi za podporo mladinskemu delu so na voljo na različnih ravneh?
-    Mladinsko delo na lokalni ravni je del širšega evropskega konteksta, ki skrbi za kakovost. Kateri so pomembni evropski dokumenti in procesi, na katere se lahko pri svojem delu uslužbenci občin oprejo?
-    Kako lahko kakovostno mladinsko delo prispeva k razvoju lokalne skupnosti? Zakaj torej sploh načrtno razvijati in spodbujati razvoj mladinskega dela v občini?

Na usposabljanju je kot gostja nastopila Darja Vukčevič, svetovalka v kabinetu župana Občine Črnomelj, ki je predstavila urejanje področja mladinskega dela v Črnomlju.  


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih