Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

Na voljo je Vodnik po programu Erasmus+ za leto 2021 (copy 1)

25.03.2021

Evropska komisarka za izobraževanje, kulturo, mladino in šport Mariya Gabriel je danes na novinarski konferenci uradno otvorila novi program Erasmus+ za obdobje 2021-2027.

S skupnim proračunom v višini 26,2 milijard evrov (v primerjavi s 14,7 milijardami v obdobju 2014-2020) bo novi program kar 10 milijonom Evropejcev omogočil učno mobilnost in izkušnjo čezmejnega sodelovanja.

Novi program naj bi imel še večji poudarek na socialnem vključevanju od svojega predhodnika, močan poudarek pa bo tudi na podpori za prehod v bolj zeleno in digitalno prihodnost kot jo predvideva Evropski izobraževalni prostor. Program naj bi nudil tudi podporo za krepitev sistemov izobraževanja, usposabljanja in mladine v luči pandemije.  

Na voljo sta tako novi in v sektorju tako težko pričakovani Razpis Erasmus+ za leto 2021 ter Vodnik po programu Erasmus+ za leto 2021. Vodnik je zaenkrat na voljo le v angleškem jeziku, slovenski prevod naj bi bil na voljo predvidoma sredi aprila.

Ogledate si lahko tudi primere prijavnih obrazcev za leto 2021, ki vam lahko služijo za pripravo na prijavo projektov. Končne verzije prijavnih obrazcev bodo na voljo predvidoma 30. 3. 2021 za Ključni ukrep 1 in 8. 4. 2021 za Ključni ukrep 2, dostopne pa bodo na novi Platformi za programa Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota.

Vabimo vas tudi k ogledu Letnega delovnega načrta Evropske komisije za program Erasmus+ 2021 ter Izjavo Evropske komisije za javnost ob današnji novinarski koneferenci.


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih