Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

Na voljo je Vodnik po programu Evropska solidarnostna enota za leto 2024

30.11.2023

Evropska komisija je včeraj, 29. 11. 2023, objavila tudi razpis in vodnik za program Evropska solidarnostna enota za leto 2024.

S proračunom v višini 145 milijonov evrov bo program Evropska solidarnostna enota v naslednjem letu še naprej podpiral mlade po Evropski uniji in širše, ki se zavzemajo za vrednote solidarnosti. Področja, ki jih program ESE v novem vodniku posebej spodbuja, segajo od ukrepov socialnega vključevanja in pomoči mladim z manj priložnostmi, prispevanja k zelenemu in digitalnemu prehodu do participacije v demokratičnem življenju in reševanju izzivov, povezanih z zdravjem.

Komisija je za leto 2024 prilagodila model financiranja programa Evropska solidarnostna enota in zvišala zneske nepovratnih sredstev, da bi ublažila vpliv inflacije ter zagotovila, da bo proračun za projekte ostal zadosten. Nov razpis posebno pozornost namenja tudi spodbujanju trajnostne mobilnosti.

Poleg tega je s pomočjo posebnih projektov podpora predvidena za Ukrajino oziroma ljudi, ki bežijo pred vojno.

Vabimo vas k ogledu Razpisa Evropska solidarnostna enota za leto 2024 in Vodnika Evropska solidarnostna enota za leto 2024, ki je že dostopen tudi v slovenskem jeziku. 

Prijavni obrazci za leto 2024 za solidarnostne projekte in projekte prostovojstva so na voljo na tej povezavi. 

Poleg razpisa in vodnika po programu Evropska solidarnostna enota za leto 2024 si lahko ogledate še Izjavo Evropske komisije za javnost in Letni delovni načrt Evropske komisije za program Evropska solidarnostna enota 2024, po sprejetju katerega je bil novi razpis tudi objavljen.

 

 

 


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih