Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

Poročilo z usposabljanja za nove nosilce znaka kakovosti v programu ESE

23.04.2024

18. in 19. aprila 2024 smo v Gozdu Martuljku izvedli navdihujoče usposabljanje za organizacije, ki so v zadnjem letu prejele znak kakovosti za izvajanje projektov prostovoljstva. Udeleženke_ci so se srečali z ki so participativno zastavljene in usmerjene v skupinsko učenje. V okviru programa usposabljanja smo zajeli:

  • razmišljanje o kulturi organizacije,
  • podroben pregled načrtovanja in izvedbe projektnih faz,
  • spoznavanje prednostnih področij prostovoljstva,
  • raziskovanje podpornih mehanizmov in izzivov pri izvajanju projektov - preučili smo, na katere izzive lahko naletimo in kakšne so možne rešitve,
  • vpliv na lokalno skupnost in solidarnost,
  • priprava akcijskega načrta in naslednjih korakov.

Udeleženke_ci so usposabljanje ocenili kot zelo uspešno. Program je potekal dinamično in temeljil na izkustvenem učenju. Trenerki sta vsebino obogatili s konkretnimi primeri iz prakse, prisotnost predstavnikov agencije pa je omogočila neposreden stik in informiranje.

Zbrani skupini je v spominu ostala vaja, kjer se je vsak postavil v kožo prostovoljca_ke, pa tudi konkretizacija faz projektnega načrtovanja, nalog in obveznosti vseh vključenih, »fish bowl« metoda za delo na primerih ter predstavitev uporabe IT orodij.

Kot pomemben element usposabljanja so udeleženci_ke izpostavili tudi mreženje med organizacijami in izmenjavo izkušenj, kar je usposabljanje dodatno obogatilo.

Na usposabljanju so se srečale organizacije Alpe Adria Slovenija, Transakcija, Zavod Škatlica, Zavod Familija, Izobraževalni center Memory.


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih