Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

Publikacija Značilnosti in učinki mladinskega dela: pregled relevantne znanstvene in strokovne literature

02.06.2020

Zavod Movit je konec maja 2020 izdal publikacijo Značilnosti in učinki mladinskega dela: pregled relevantne znanstvene in strokovne literature, avtorjev prof. dr. Tomaža Deželana in asist. mag. Nine Vombergar s Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani.

Izšla je v slovenščini in v angleščini (v prevodu Josha Roccia). Gre za dopolnjeno publikacijo izdano v 2019 pod naslovom Miti in resnice o mladinskem delu: učinki lokalnega mladinskega dela.

Publikacija je pregled literature o tem, kaj je mladinsko delo in kateri so njegovi učinki. Mladinsko delo avtorja opredelita skozi njegove značilnosti, akterje, prostore, kjer se izvaja, cilje, ranljive skupine in kakovost. Nato identificirata vrsto učinkov mladinskega dela, ki jih kategorizirata v učinke na osebnostne lastnosti posameznika, učinke na profesionalne značilnosti posameznika, neposreden učinek na skupnost in učinek na gospodarsko okolje. Publikacija predstavlja dragocen vir podatkov in argumentov za vse, ki se tako ali drugače ukvarjajo z zagovorništvom mladinskega dela.

Značilnosti in učinki mladinskega dela: Pregled relevantne znanstvene in strokovne literature
Truths about the impact of (loval= youth work: Literature review


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih