Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+ Mladi v akcijiEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

V tujino po novo znanje

30.08.2019

Predstavnice in predstavniki organizacij, vam je tole kaj znano?

“Ne vem, kaj naj jim odgovorim, jaz nisem terapevt, oni pa vsak dan prihajajo s kupom problemov ...”

“Ta prijavnica me sprašuje ves čas ene in iste stvari, pojma nimam, kaj naj še napišem ...”

“Partnerji iz Romunije se spet že 2 tedna niso odzvali na e-sporočilo, kako naj z njimi delamo projekte?”

“A je tebi jasno kaj o tem 'digitalnem' mladinskem delu? Ves čas prihajajo novosti, težko je vsemu slediti ...”

“Kako bi lahko spremenili naše ustaljeno delo? Mislim, da je potrebno uvesti nove metode dela z mladimi ...”


Če se to dogaja tudi pri vas, imamo rešitev.

Na portalu SALTO-YOUTH v Evropskem koledarju usposabljanj najdete številne možnosti za izobraževanja, konference, seminarje, aktivnosti za vzpostavljanje partnerstev in mnoge druge oblike dogodkov v okviru programov Erasmus+: Mladi v akciji in Evropske solidarnostne enote. Tovrstne aktivnosti lahko vam ali drugim mladinskim delavcem ali aktivnim prostovoljcem v organizaciji pomagajo pri razreševanju dilem, ki se vam pojavljajo pri vsakdanjem delu z mladimi. Movit bodisi gosti tovrstne aktivnosti v Sloveniji bodisi jih soorganizira sodelovanju z nacionalnimi agencijami iz drugih držav ali pa nanje samo pošlje udeležence iz Slovenije. Nekatera usposabljanja so namenjena predstavnikom organizacij, ki so izkušenejši prijavitelji, za dvigovanje kakovosti mednarodnih projektov v okviru programov, nekatera pa so namenjena predstavnikom organizacij, ki so novi prijavitelji in se nameravajo v bližnji prihodnosti vključiti v katerega izmed obeh programov, želijo spoznati partnerje in okrepiti svoje kompetence.

Sodelovanje na aktivnostih je brezplačno (organizatorji izbranim udeležencem krijejo namestitev, prehrano in program), prav tako vam v skladu s Splošnimi pogoji sodelovanja na aktivnostih povrnemo tudi potne stroške v višini 100 % dejanskih stroškov (do maksimalne višine 600,00 EUR). Dodatne infpo

Če še vedno niste prepričani, preberite, kaj so o usposabljanjih povedali pretekli udeleženci:

Aljaž je o usposabljanju One2One povedal:
"Po usposabljanju me kljub utrujenosti obhajajo topli občutki in prijetni spomini. Uspelo mi je osvetliti nekaj temnih kotičkov obravnavane tematike, vzpostaviti nove miselne poveze, ki pozitivno prispevajo k razumevanju učnega procesa med mladimi. Glavno pa je, da sem še enkrat več utrdil prepričanje, da je neformalno izobraževanje v okviru mladinskega dela pomemben in potreben proces.”

Lea, Marko, Matej in Andraž so misli iz treninga “Youth workers as agents for change” strnili takole:
"Reševali smo zagonetne primere, kako fasilitator poskrbi za enakovreden dialog, ko so vpleteni ljudje iz različnih okolij. Celotno usposabljanje sta s svojimi osebnimi izkušnjami popestrila fasilitatorja treninga Farkhanda Chaudhry, skupnostna delavka v Glasgowu, in Ivor Jenkins, mirovnik iz JAR.

Ramiz je trening “The power of positiivity” orisal:
"Zasluga odličnih trenerjev, Dermot O' Brien-a (Irska) in Sanne de Kieviet (Nizozemska), je bila, da smo v resnici kmalu zadihali kot enotna skupina, željna povezav na različnih ravneh. Posebej bi izpostavil metodo spoznavanja organizacij in iskanje potencialnih partnerjev - Compass. Gre za neke vrste predstavitveni plakat, ki ga izdela vsaka udeležena organizacija za svojo dejavnost in na katerem je narisan krog - kompas, ki ima 4 "smeri": OPCIJA / NEKOMPATIBILEN / KOMPATIBILEN / POTENCIALEN. Na sredini kompasa so smerokazi, za vsako organizacijo po eden. Poleg kroga je na plakatu predstavitev organizacije in predstavnika."

Nove metode, novi partnerji, novo znanje in kompetence so le klik stran.

Letak o usposabljanjih v tujini najdete tukaj.

Za dodatna vprašanja, pa smo tu mi. 


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih