Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

Veljavnost sporazumov o dodelitvi nepovratnih sredstev za projekte izbrane na prvem prijavnem roku (12. 2. 2019) programa Erasmus+ v letu 2019

22.05.2019
Veljavnost sporazumov o dodelitvi nepovratnih sredstev za projekte izbrane na prvem prijavnem roku (12. 2. 2019) programa Erasmus+ v letu 2019

Upravičence, ki so v skladu s sklepi o izboru in sofinanciranju vlog objavljenimi 18. 4. 2019 upravičeni do nepovratnih sredstev iz programa Erasmus+ za sofinanciranje odobrenih vlog prijavljenih na prvi prijavni rok (12. februar 2019), obveščamo, da je prišlo do podpisa pogodbe o o izvajanju decentraliziranih aktivnosti (Delegacijski sporazum) za programa Erasmus+: Mladi v akciji in Evropska solidarnostna enota med Nacionalno agencijo MOVIT in Evropsko komisijo.

To pomeni, da je izpolnjen pogoj za veljavnost sporazumov med NA in upravičenci, kot je opredeljen v sklepih posredovanih upravičencem ob objavi rezultatov prvega prijavnega roka programa Erasmus+: Mladi v akciji v letu 2019. Za sporazume velja, da imajo retroaktiven značaj ne glede na datum podpisa s strani NA, in sicer se bo za obdobje upravičenih stroškov v projektu štelo celotno obdobje od dneva začetka do zaključka projekta, sama izvedba projekta pa mora biti skladna s predloženimi informacijami, podatki in načrti, kot so predvideni v predloženi in odobreni vlogi projekta, spoštovana pa bodo morala biti tudi vsa določila v sporazumih za nepovratna sredstva.

Predpogoj za veljavnost samega sporazuma pa je seveda podpisan sporazuma s strani upravičenca in NA. Upravičenci s popolno pogodbeno dokumentacijo bodo podpisane sporazume o dodelitvi nepovratnih sredstev za sofinanciranje v naslednjih dneh prejeli po pošti. Sredstva za sofinanciranje bodo upravičencem nakazana, ko jih NA prejme od Evropske komisije.

Projekti, ki so upravičeni do sofinanciranja, so najpomembnejši glasniki programa Erasmus+: Mladi v akciji in njegovih učinkov, zato vse upravičence pozivamo, da tudi s svojimi komunikacijskimi aktivnostmi prispevajo k zagotavljanju kar največje vidnosti njihovih aktivnosti in s tem tudi programa.

Pri tem želimo vse upravičence aktivno podpreti tudi na NA, zato bomo vsem upravičencem, skupaj s podpisanimi sporazumi, poslali tudi promocijsko zastavo programa.


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih