Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Novice

02.06.2020
Zavod Movit je konec maja 2020 izdal publikacijo Značilnosti in učinki mladinskega dela: pregled relevantne znanstvene in strokovne literature, avtorjev prof. dr. Tomaža Deželana in asist. mag. Nine Vombergar s Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani. Izšla je v slovenščini in v angleščini (v prevodu Josha Roccia)....več »
25.05.2020
Ni vsak dan v letu dan mladosti, še manj pa je dan mladosti enak vsako leto. V tem oziru 2020 posebej izstopa predvsem zaradi izjemnih izzivov, ki jih je postavilo v prihodnost mladih in tudi drugih generacijskih in družbenih skupin. Čeprav se soočamo z eno največjih negotovosti v zadnjih desetletjih, pa je to lahko tudi...več »
25.05.2020
Prva mednarodna aktivnost mreženja programa Evropska solidarnostna enota (ESE), Key to inclusion: European Solidarity Corps, ki smo jo skupaj s partnerskimi nacionalnimi agencijami organizirali decembra leta 2018 v Ljubljani, je bila namenjena spoznavanju programa Evropska solidarnostna enota in mreženju organizacij, ki...več »
14.05.2020
Na Movitu smo izdali Solidarnik – rokovnik za organizacije v programu Evropska solidarnostna enota. Tematik in izzivov, s katerimi se srečajo organizacije v programu, je veliko. Za ta rokovnik smo jih izbrali le nekaj. Uvodoma predstavimo program Evropska solidarnostna enota. Nato povabimo k načrtovanju učinkov projektov....več »
14.05.2020
Na Movitovem YouTube kanalu smo objavili dve animaciji o Evropski solidarnostni enoti: Evropska solidarnostna enota – Predstavitev programa Animacija predstavi program Evropska solidarnostna enota in opiše, kaj prinaša vključenim organizacijam in mladim. Video si lahko ogledate tukaj. Evropska solidarnostna enota – Kako...več »
11.05.2020
V programu Erasmus+: Mladi v akciji se je število oddanih projektnih vlog na drugem prijavnem roku v primerjavi z lanskim letom, povečalo za kar 35 %. Na drugi prijavni rok programa Erasmus+: Mladi v akciji v letu 2020 smo namreč prejeli 83 vlog, od tega 51 vlog za projekte mladinskih izmenjav in mobilnosti mladinskih...več »
06.05.2020
Po izvedenih srečanjih z udeleženci ESE, ki so na projekte prostovoljstva prispeli tik pred začetkom krize ter srečanju koordinatorjev prostovoljcev ESE, ki sta potekali v začetku aprila ter smo o njih že pisali, smo se v aprilu udeležili in tudi sami izvedli več srečanj na daljavo, namenjenih krepitvi podpornih aktivnosti...več »
05.05.2020
Nacionalna agencija programov Erasmus+: Mladi v akciji in Evropska solidarnostna enota organizira delavnico za pridobitev znaka kakovosti v programu Evropska solidarnostna enota, ki bo potekala na daljavo in bo razdeljena na tri dele. Prvi del boste ob potrditvi prijave dobili na kontaktni e-naslov, naveden v prijavnem...več »
30.04.2020
Spletni seminar bo ponudil prostor za nadaljevanje spletnih razprav o solidarnosti v Evropi. Odvijale se bodo konceptualne debate o razumevanju solidarnosti v Evropi in povezavi s programom Evropska solidarnostna enota. Na dogodku bodo sodelovale avtorice raziskave 4Thought for Solidarity. Rok za prijavo je 6. maj 2020!...več »
28.04.2020
Pred prijavnim rokom navadno izvedemo več vsebinskih delavnic, česar pa pred 2. prijavnim rokom zaradi razmer žal nismo mogli. V nadaljevanju smo zato za vas zbrali seznam gradiv, ki vam lahko pomagajo pri pripravi vašega projekta. Učni proces Učenje je sestavni del programov Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota. Za...več »
Prikazujem rezultate 261 - 270 od skupno 438
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih