Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Razpis za pridobitev znaka kakovosti za prostovoljstvo na področju humanitarne pomoči

13.06.2024

Od leta 2022 program Evropska solidarnostna omogoča tudi čezmejne prostovoljske dejavnosti v podporo nudenju humanitarne pomoči v tretjih državah.

Ti projekti so odlična priložnost za aktivno udeležbo in izkazovanje solidarnosti z ljudmi v državah zunaj EU, ki se soočajo s humanitarnimi nesrečami. Omogočeno je sočasno pridobivanje novih spretnosti in spoznavanje nove kulture in načine življenja, kar je izkušnja, ki lahko pomembno pozitivno zaznamuje življenja udeležencev in udeleženk teh aktivnosti.

Evropska izvajalska agencija za izobraževanje in kulturo (EACEA) vse zainteresirane organizacije vabi na spletno informativno srečanje na temo postopka prijave na razpis za pridobitev znaka kakovosti za prostovoljstvo na področju humanitarne pomoči. Dogodek bo 24. junija 2024 od 14:30 do 16:30.

Znak kakovosti za prostovoljstvo na področju humanitarne pomoči potrjuje, da je organizacija sposobna izvajati visokokakovostne solidarnostne dejavnosti v skladu z načeli, cilji in zahtevami ukrepa. Pridobitev znaka kakovosti je pogoj za sodelovanje v akciji Prostovoljstvo za humanitarno pomoč v okviru evropske solidarnostne enote. Več informacij o razpisu in akciji je na voljo v Vodniku.

Srečanje bo potekalo v spletnem okolju programa Microsoft Teams.

Rok za prijavo je četrtek, 20. junij 2024.

Več o programu dogodka in prijavnico najdete tu.


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih