Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Srečanje Partnership Beyond Borders v Ljubljani

12.11.2023

Prejšnji teden, med 7. in 10. novembrom 2023, je v Hotelu Lev v Ljubjani potekalo srečanje Partnerhip Beyond Borders v sklopu razvojnega projekta Beyond Borders. Vzpostavljen je bil leta 2021 kot strateško partnerstvo med Nacionalnimi agencijami programov Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota (Nemčija, Slovenije, Francija, Češka in Poljska, Hrvaška, Finska) in podpornimi regionalnimi centri SALTO YOUTH South East Europe Resource Centre.

Njegov osrednji namen je spodbujanje kakovostnih in dolgoročnih sodelovanj med akterji mladinskega dela in njegovimi ciljnimi javnostmi v programih E+ in ESE v okviru sodelovanja med programskimi in sosedskimi partnerskimi državami.

Srečanja v Ljubljani se je udeležilo več kot 50 oseb iz 22 držav (8 izven Evrope). V sklopu razgibanega programa je skupina obiskala tudi prostore Mladih Zmajev - Basement (na fotografijah).

Izjavi dveh udeleženk srečanja:

Justine Bitam, European Academy Otzenhausen, akreditirana organizacija:

Srečanja se udeležujem predvsem zato, da bi poglobila svoje poznavanje metod neformalnega učenja in spoznavala možnosti novih sinergij med neformalnim in formalnim, šolskim izobraževanjem. Tukaj sem tudi, da bi spoznala nove potencialne evropske partnerje za dolgoročna sodelovanja. Zanima me, kaj, s katerimi metodami in načini delajo in ustvarjajo druge organizacije, rada bi se čim več naučila.

Katarina Nučič, Zavod Aspira, akreditirana organizacija:

Smo novo akreditirana organizacija, zato imam veliko vseh mogočih vprašanj - kako izpeljati projekt, na kaj biti kar najbolj pozorni, prišla sem po nove ideje in nova poznanstva. Zanimajo me predvsem srečanja s predstavniki in predstavnicami sosedskih organizacij, ker prihajajo iz drugih kulturnih okolij in svetov. Menim, da je to tisto, kar mi lahko najbolj razširi poglede, obzorja in pripelje do novih zamisli.


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih