MOVIT
Zavod za razvoj mobilnosti mladih

POMEMBNO: Poziv k prijavi solidarnostnih projektov mladih, namenjenih pomoči prizadetim ob poplavah v okviru programa Evropska solidarnostna enota

Radi bi vas obvestili, da je Vlada Republike Slovenije napovedala povečanje sredstev iz nacionalnega proračuna za program Evropska solidarnostna enota v letu 2023 s ciljem podprtja dodatnih aktivnosti v tem programu, ki bodo v pomoč pri odpravljanju posledic avgustovskih poplav. Odločitev Vlade RS bosta izvedli Nacionalna agencija programov Erasmus+: Mladina in Evropska solidarnostna enota Movit v sodelovanju z Uradom Republike Slovenije za mladino. 

Predvidoma bo na voljo tudi dodatnih 150.000 EUR za sprejem solidarnostnih projektov, ki bodo nagovarjali solidarnost s prizadetimi v poplavah in pomoč pri odpravljanju njihovih posledic, npr. nudenje kakršnekoli pomoči pri odpravljanju posledic poplav, zbiranje sredstev, ponujanje učne pomoči otrokom in mladostnikom, družabništvo za starostnike in družine, itd.  

Vabimo vas k prijavi solidarnostnih projektov v vaših lokalnih okoljih, in sicer na prijavni rok, 4. 10. 2023, preko spletne prijavnice

Kaj pa sploh so solidarnostni projekti? To so projekti, ki jih izvede skupina vsaj petih mladih, starih med 18 in 30 let, z namenom izražanja solidarnosti, prevzemanja odgovornosti in prispevanja k pozitivnim spremembam v svoji lokalni ali širši  skupnosti. Tovrstni projekti lahko trajajo od dveh do dvanajstih mesecev. Kot podporo lahko mladi v projekt vključijo tudi inštruktorja. Več informacij o tovrstnih projektih najdete tukaj, v angleškem jeziku pa so na interaktiven način predstavljeni tudi v kratkem videu.

Če vas prijava solidarnostnih projektov zanima, smo vam za dodatna vprašanja, kakršnokoli pomoč ali podporo pri prijavi na voljo na info@movit.si oziroma vsak delavnik po telefonu na 01 430 47 47 med 13:00 in 15:00.  

Ekipa Movita