Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Raziskave in študije

Duševno zdravje mladih: povzetek analize Duševno zdravje in dobro počutje mladih: potrebe in podporni mehanizmi v mladinskem delu

Obravnavanje duševnega zdravja in dobrega počutja mladih omogoča vključevanje in raznolikost pri izvajanju evropskih programov na področju mladine. Predstavljamo povzetek analize stanja, potreb in podpornih mehanizmov za mladinske delavce in organizacije v mladinskem delu, ki sodelujejo v programih Erasmus+: Mladina in Evropska solidarnostna enota.

Analiza je bila na nacionalni ravni izvedena za potrebe mednarodnega strateškega projekta Mental health in youth work (Duševno zdravje v mladinskem delu) nacionalnih agencij evropskih programov na področju mladine. Temelji na pregledu sekundarnih virov in empirični raziskavi med mladinskimi delavci organizacij upravičenk programov Erasmus+: Mladina (in Erasmus+: Mladi v akciji) ter Evropska solidarnostna enota pri slovenski nacionalni agenciji. V ospredju je vidik mladinskega dela in vpletenih posameznikov (mladinskih delavcev) ter organizacij, ki delujejo na področju mladinskega dela. Avtorici analize sta Lucija Dežan in Nina Arnuš.

Publikacija Beležimo učinke - ključni izsledki raziskav učinkov programa Erasmus+: Mladi v akciji
Prva obsežnejša publikacijo o rezultatih raziskav, ki so preučevale učinke izvajanja programa Erasmus+: Mladi v akciji.

Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih