Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+ Mladi v akcijiEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Novice

02.06.2020
Zavod Movit je konec maja 2020 izdal publikacijo Značilnosti in učinki mladinskega dela: pregled relevantne znanstvene in strokovne literature, avtorjev prof. dr. Tomaža Deželana in asist. mag. Nine Vombergar s Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani. Izšla je v slovenščini in v angleščini (v prevodu Josha Roccia)....več »
20.05.2020
Pretekli teden, natančneje, 14. maja, smo premierni izvedli Youth Wiki webinar z naslovom Z dokazi podprto oblikovanje javnih politik, ukrepov in projektov. Na spletnem dogodku smo gostili Mojco Mayr, zunanjo strokovno sodelavko Nacionalne agencije Movit, s katero smo se pogovarjali o tem, zakaj je z dokazi podprto...več »
19.05.2020
Temu spletnemu seminarju se pridružite, če želite izvedeti več o tem, kako izvajati kampanje, začeti s pobudami na sistematičen in strateški način. Izvedeli boste tudi, kakšno vlogo ima komunikacija pri ustvarjanju uspešnih projektov in učnih učinkov v tem procesu. Rok za prijavo je 31. maj 2020! Več informacij je na voljo...več »
19.05.2020
Mladi z manj priložnostmi se od mladih udeležencev aktivnosti programa Erasmus+: Mladi v akciji brez oteženega dostopa do priložnosti razlikujejo v pogledih, držah in veščinah. Rezultati raziskave o učinkih programa na državljanstvo in participacijo kažejo, da imajo bolj izostren čut za prostovoljstvo in pravičnost ter...več »
13.05.2020
Obveščamo vas, da svetovanje za prijavitelje pred 3. prijavnim rokom do nadaljnjega poteka le preko elektronske pošte info@movit.si. Trudili se bomo na vaša vprašanja odgovoriti v najkrajšem možnem času. Še vedno pa se lahko dogovorite za osebno svetovanje za nove prijavitelje projektov (kot nove prijavitelje v program...več »
12.05.2020
Spletno usposabljanje je namenjeno vsem, ki želijo postati trenerjiin voditelji mladih. Usposabljanje bo potekalo štiri mesece in bo namenjeno razvoju znanja, odnosov in znan, ki jih potrebujejo trenerji mladih na področju neformalnega izobraževanja. Rok za prijavo je 28. maj 2020! Več informacij je na voljo tukaj.več »
11.05.2020
V programu Erasmus+: Mladi v akciji se je število oddanih projektnih vlog na drugem prijavnem roku v primerjavi z lanskim letom, povečalo za kar 35 %. Na drugi prijavni rok programa Erasmus+: Mladi v akciji v letu 2020 smo namreč prejeli 83 vlog, od tega 51 vlog za projekte mladinskih izmenjav in mobilnosti mladinskih...več »
06.05.2020
Z dokazi podprto (evidence-based) načrtovanje javnih politik je eno od osrednjih načel evropske mladinske politike, kot jo opredeljuje Strategija EU za mlade 2019 – 2027. Še zdaleč pa javne politike niso edino področje, na katerem se uporablja ta pristop. Kaj bomo počeli? Na prvem spletnem seminarju Youth Wiki bo z nami...več »
06.05.2020
Med cilji mednarodnih usposabljanj v okviru programov Erasmus+: Mladi v akciji in Evropska solidarnostna enota sta zagotovo najpomembnejša in najočitnejša razvoj kompetenc mladinskih delavcev/strokovnjakov ter krepitev zmogljivosti organizacij, zato smo v podatkih, zbranih v okviru mednarodnih in nacionalnih raziskav,...več »
05.05.2020
V preteklih letih je potekalo veliko razprav in konceptualizacije digitalnega mladinskega dela, že veliko preden je pandemija COVID-19 prinesla temo v ospredje. Ta spletni dogodek se bo osredotočal specifično na evropsko in mednarodno mobilnost mladih v času digitalizacije. Seminar bo potekal v dveh sklopih: v prvem sklopu...več »
Prikazujem rezultate 1 - 10 od skupno 381
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih