Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+ Mladi v akcijiEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Novice

09.10.2018
Danes, 9. oktobra 2018, sta Urad Republike Slovenije za mladino in Zavod MOVIT, nacionalna agencija programov Erasmus+: Mladi v akciji in Evropska solidarnostna enota organizirala predstavitev spletne platforme Youth Wiki (www.youthwiki.si). Youth Wiki je evropska spletna enciklopedija na področju nacionalnih mladinskih...več »
09.10.2018
V mesecu septembru sem se na Finskem, natančneje v mestu Espoo udeležila study visit-a Developing digital youth work. V sklopu obiska, smo obiskali 4 različne organizacije iz mesta Espoo, kjer v svoje delo vključujejo digitalno mladinsko delo. Prepričana sem, da večina organizacij s področja mladinskega dela v Sloveniji v...več »
09.10.2018
Udeležila sem se seminarja na temo ProjectLab for Inclusion RURAL+, saj je bil moj glavni namen pridobiti novo znanje in kompetence o programu Erasmus+ ter na kakšen način lahko aktivnosti, ki se izvajajo v okviru tega programa pripomorejo k vključevanju mladih v projekte, spodbujajo participacijo mladih ter...več »
08.10.2018
Eno izmed področij, na katerem imajo upravičenci programa Erasmus+: Mladi v akciji kar nekaj izzivov je problematika kriznih situacij v organizacijah, ki nastanejo kot posledica stisk mladih, ki v organizacijo pridejo kot prostovoljci, ali pa se udeležujejo drugih aktivnosti v organizaciji, ter kako jih ustrezno...več »
06.10.2018
Članek je bil izvirno objavljen v 38. številki revije Mladje. Branje članka vam bo vzelo: 5 minut Brskam in iščem po spominu. Da bi izluščila tisti glavni razlog, da sem odraščanje preživela aktivno, na svoj način družbeno angažirano, razgibano. Dokončen odgovor se kar nekako izmika, toliko je »krivcev«, ki bi jih lahko...več »
02.10.2018
Od 25. do 27. septembra 2018 smo v Ljubljani gostili konferenco »Youth work impacts Europe«, ki je potekala v okviru mednarodnega projekta nacionalnih agencij programa Erasmus+ za področje mladine "Becoming part of Europe - kako lahko mladinsko delo podpre begunce, migrante in prosilce za azil". Na konferenci se...več »
28.09.2018
Cilj projekta European Academy on Youth Work (EAYW) je podpreti inovacije v mladinskem delu in politiki mladinskega dela ter spodbujati razvoj kakovostnega mladinskega dela. Iniciativa bo prispevala k oblikovanju skupnih stališč o mladinskem delu in politiki mladinske dela v Evropi. Več o projektu si lahko preberete...več »
28.09.2018
4. oktober 2018 med 14. in 15.30 uro v konferenčnem centru City hotela v Ljubljani. Dr. Howard Williamson je mladinski delavec, akademski raziskovalec mladine, predavatelj, svetovalec na področju mladinske politike ter (so)avtor številnih člankov in publikacij na temo mladinskega dela in mladinske politike. Kot...več »
28.09.2018
Tretji blog na temo učinkov mednarodnih projektov prostovoljstva, ki jih v okviru raziskave, ki poteka od marca 2017 in bo trajala vse do novembra 2018, redno pripravlja raziskovalec Jonathan Robertson iz Škotske. Jonathan v okviru raziskave spremlja prostovoljce, ki so vključeni v različne prostovoljske projekte po vsej...več »
26.09.2018
Branje članka vam bo vzelo: 10 minut Danes je »mladinsko delo« razumljeno kot orodje za spodbujanje in krepitev osebnostnega razvoja, družbene socializacije in aktivnega državljanstva med mladimi. Z izrazom mladinsko delo opisujemo zelo različne aktivnosti z mladimi, za mlade in s strani mladih, ki imajo zelo širok...več »
Prikazujem rezultate 1 - 10 od skupno 220
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih