Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+ Mladi v akcijiEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Novice

21.01.2021
Znani so rezultati letne evalvacije beleženja in spremljanja učinkov mladinskega dela z orodjem Logbook.V okviru strateškega partnerstva Europe Goes Local, ki ga v Sloveniji koordinira Zavod Movit, je zadnji dve leti potekalo uvajanje orodja Logbook za beleženje in spremljanje učinkov mladinskega dela. Konec leta 2020 je...več »
14.01.2021
Kot ste verjetno zasledili že v medijih, Združeno kraljestvo ne bo (več) sodelovalo v programih Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota 2021-2027. Spodaj smo pripravili kratek povzetek odgovorov na najbolj pereča s tem povezana vprašanja in povezave do strani z več informacijami.  Kaj to pomeni za obstoječe projekte,...več »
13.01.2021
11. decembra 2020 so države članice EU in Evropski parlament dosegli dogovor glede izvajanja programov Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota v naslednjem sedemletnem obdobju 2021–2027. Na podlagi političnega dogovora sedaj sledijo številni postopki za uradni sprejem pravnih podlag, na podlagi katerih bosta oba programa...več »
17.12.2020
Deklaracija 3. evropska konvencija o mladinskem delu (EYWC) nosi pomenljiv naslov „Kažipot za prihodnost“. Vsebuje namreč smernice in predloge za izvajanje močne evropske agende za mladinsko delo. Konvencija je bila največji spletni dogodek, ki je bil kadarkoli organiziran na področju mladinskega dela v Evropi. Na njem se...več »
17.12.2020
Resolucija Sveta EU o novem okviru za evropsko agendo za mladinsko delo Na zasedanju 30. novembra 2020 so se Svet in predstavniki vlad držav članic, ki so se sestali v okviru Sveta, sprejeli Resolucijo o okviru za vzpostavitev evropske agende za mladinsko delo. Nemško zvezno ministrstvo za družinske zadeve, starejše...več »
16.12.2020
Če je bilo leto 2018 na nek način prelomno in stresno zaradi brexita in oddvojitve prostovoljstva v nov program Evropska solidarnostna enota, je leto 2019 leto stabilizacije in nadaljnjega razvoja programa Erasmus+: Mladi v akciji s poudarkom na klasičnih ciljih in vrednotah mladinskega dela in dela na področju mladine....več »
16.12.2020
Kot vsako leto, smo na nacionalni agenciji Movit tudi letos podelili priznanje najboljšim projektom, ki smo jih želeli predstaviti kot primere dobrih praks na določenem področju. Letos smo podelili priznanji Ključ do solidarnosti in Ključ do učenja. Priznanje navadno podelimo na zaključnem srečanju, ki ga letos zaradi...več »
15.12.2020
Z velikim veseljem vam sporočamo, da so 11. decembra 2020 države članice EU in Evropski parlament dosegli dogovor glede izvajanja programov Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota v naslednjem sedemletnem obdobju 2021-2027. Dogovor je sledil le dan za tem, ko so se Evropski parlament, države članice in Evropska komisija...več »
15.12.2020
V jedru z dokazi podprtega oblikovanja javnih politik in ukrepov je poznavanje značilnosti, akterjev, pravnih in organizacijskih okvirjev, rezultatov preteklih in tekočih projektov, analiz in podatkov ter ostalih dejavnikov, ki vplivajo na delovanje oz. so del posameznih področij ali sistemov. Kje najdemo te informacije in...več »
14.12.2020
Ekipa, ki pri izvršni agenciji EACEA skrbi za spletno platformo Youth Wiki, pripravlja tudi tematske primerjave ukrepov in sistemov s področij, ki spadajo pod okrilja nacionalnih mladinskih politik sodelujočih držav. Obstoječim primerjalnim analizam (prostovoljskih aktivnosti, participacije in socialnega vključevanja) je...več »
Prikazujem rezultate 1 - 10 od skupno 451
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih