Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+ Mladi v akcijiEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Novice

16.08.2018
»Kaj če bi vse obrnili na glavo in dobili še eno priložnost, da spoznamo sebe preko ponovnega odkrivanja sveta?« (Dagna Gmitrowicz, The Undiscovered Country, 2014) Leta 1996 je Édith Cresson, evropska komisarka, ki je bila zadolžena za izobraževanje, usposabljanje in mladinsko politiko, zagnala nov program. Imenoval se...več »
10.08.2018
Evropska komisija je 10. 8. 2018 objavila Popravek Vodnika po programu Erasmus+ za leto 2018, ki odseva spremembe, nastale s selitvijo Projektov prostovoljstva v ločeni program Evropska solidarnostna enota.  Na naši podstrani Razpisna dokumentacija pa so na voljo tudi že prijavni obrazci za 3. letošnji...več »
09.08.2018
Orodje imenovano Učinek+ je v sodelovanju z britansko nacionalno agencijo Ecorys razvila slovenska nacionalna agencija za področje izobraževanja, usposabljanja in športa CMEPIUS. Odločili smo se, da ga prilagodimo za mladinski sektor in vam ga predstavimo na delavnici. Namen delavnice je pomagati projektnim ekipam pri...več »
06.08.2018
Podporni center SALTO izobraževanje in usposabljanje je izdal novo publikacijo o podpori individualnemu učenja v kontekstu neformalnega mladinskega dela »One2One: Supporting Learning Face to face«. Publikacija je namenjena mladinskim delavcem, socialnim delavcem, mladinskim voditeljem, trenerjem, organizatorjem projektov),...več »
20.07.2018
Namen serije publikacij Perspectives on Youth je, da delujejo kot forum za informiranje, razprave, razmišljanja in dialog o evropskem razvoju na področju mladinske politike, raziskovanja mladine in mladinskega dela. V skladu s tem, so se pri oblikovanju četrte izdaje odločili, da kot izhodišče za njeno pripravo...več »
18.07.2018
V prvi številki Mladja v letu 2018 smo se lotili participacije mladih. O pomenu politične participacije mladih za prihodnost demokracije piše dr. Tomaž Deželan, kaj glede politične participacije mladih drži in kaj ne vam razloži dr. Urban Boljka. Brali boste tudi o tem, kakšna je povezanost (soodvisnost) mladinskega dela...več »
17.07.2018
Študija preučuje vpliv interneta, družbenih medijev in novih tehnologij na sodelovanje mladih ter obravnava vlogo mladinskega dela pri podpori mladim na področju razvoja digitalnih veščin in nove medijske pismenosti. Temelji na obsežnem zbiranju podatkov, povzetih v popisu 50 dobrih praks in 12 študijah primerov, ki...več »
09.07.2018
Znani so rezultati 2. prijavnega roka (26. april) v letu 2018: Sklep o izboru in višini sofinanciranja vlog - Ključni ukrep 1Sklep o izboru in višini sofinanciranja vlog - Ključni ukrep 2Sklep o izboru in višini sofinanciranja vlog - Ključni ukrep 3 Vsi prijavitelji bodo o odločitvi pisno obveščeni v 30 dneh po sprejetju...več »
06.07.2018
Vabimo vas, da si v koledarjih 7. december 2018 rezervirate za udeležbo na tradicionalnem zaključnem srečanju programa Erasmus+: Mladi v akciji.  P.S. Aktivnosti in projekte je treba načrtovati dolgoročno. #practicewhatyoupreachveč »
29.06.2018
Evropski parlament in Svet sta dosegla politični dogovor o predlogu Evropske komisije za samostojen pravni okvir in proračun programa Evropske solidarnostne enote (ESE) do leta 2020. Solidarnost je ena od temeljnih vrednot Evropske unije, ki povezuje evropske državljane. Program Evropske solidarnostne enote (ESE)...več »
Prikazujem rezultate 1 - 10 od skupno 203
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih