Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Novice

01.03.2021
V letu 2020 smo v sodelovanju z Uradom RS za mladino, Mladinskim svetom Slovenije in Mrežo MaMa organizirali več spletnih srečanj mladinskega sektorja, ki so bila namenjena medsebojnemu deljenju izkušenj in izmenjavi dobrih praks mladinskega dela. 3. decembra 2020 je potekalo tretje izmed njih z naslovom Mladigitalni...več »
25.02.2021
Pred koncem lanskega leta smo izdali prvo obsežnejšo publikacijo o rezultatih raziskav, ki so preučevale učinke izvajanja programa Erasmus+: Mladi v akciji. Publikacijo Beležimo učinke - ključni izsledki raziskav učinkov programa Erasmus+: Mladi v akciji zdaj izdajamo še v digitalni obliki! S tem bo publikacija dostopna...več »
23.02.2021
Po uspešno zaključenih raziskovalnih projektih preteklega programskega obdobja Movit tudi v naslednjem programskem obdobju načrtuje intenzivno sodelovanje v okviru vseevropske raziskovalne mreže RAY (Research-based Analysis and Monitoring of European Youth Programmes). Mreža RAY vključuje več kot trideset članic –...več »
01.02.2021
Načrtovanje, spremljanje in beleženje učnih rezultatov je tema, ki ji kot nacionalna agencija namenjamo posebno pozornost. Da bi prijaviteljem in upravičencem programov Erasmus+: Mladi v akciji in Evropska solidarnostna enota ponudili čim bolj uporabne materiale, ki bi jih podprli pri njihovem delu, smo pripravili...več »
21.01.2021
Znani so rezultati letne evalvacije beleženja in spremljanja učinkov mladinskega dela z orodjem Logbook.V okviru strateškega partnerstva Europe Goes Local, ki ga v Sloveniji koordinira Zavod Movit, je zadnji dve leti potekalo uvajanje orodja Logbook za beleženje in spremljanje učinkov mladinskega dela. Konec leta 2020 je...več »
14.01.2021
Kot ste verjetno zasledili že v medijih, Združeno kraljestvo ne bo (več) sodelovalo v programih Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota 2021-2027. Spodaj smo pripravili kratek povzetek odgovorov na najbolj pereča s tem povezana vprašanja in povezave do strani z več informacijami.  Kaj to pomeni za obstoječe projekte,...več »
13.01.2021
11. decembra 2020 so države članice EU in Evropski parlament dosegli dogovor glede izvajanja programov Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota v naslednjem sedemletnem obdobju 2021–2027. Na podlagi političnega dogovora sedaj sledijo številni postopki za uradni sprejem pravnih podlag, na podlagi katerih bosta oba programa...več »
17.12.2020
Deklaracija 3. evropska konvencija o mladinskem delu (EYWC) nosi pomenljiv naslov „Kažipot za prihodnost“. Vsebuje namreč smernice in predloge za izvajanje močne evropske agende za mladinsko delo. Konvencija je bila največji spletni dogodek, ki je bil kadarkoli organiziran na področju mladinskega dela v Evropi. Na njem se...več »
17.12.2020
Resolucija Sveta EU o novem okviru za evropsko agendo za mladinsko delo Na zasedanju 30. novembra 2020 so se Svet in predstavniki vlad držav članic, ki so se sestali v okviru Sveta, sprejeli Resolucijo o okviru za vzpostavitev evropske agende za mladinsko delo. Nemško zvezno ministrstvo za družinske zadeve, starejše...več »
16.12.2020
Če je bilo leto 2018 na nek način prelomno in stresno zaradi brexita in oddvojitve prostovoljstva v nov program Evropska solidarnostna enota, je leto 2019 leto stabilizacije in nadaljnjega razvoja programa Erasmus+: Mladi v akciji s poudarkom na klasičnih ciljih in vrednotah mladinskega dela in dela na področju mladine....več »
Prikazujem rezultate 211 - 220 od skupno 669
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih