Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Dogodki

Trenutno ni aktualnih objav.

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

Novice

22.10.2020
Kakovost mladinskega dela je eden izmed ključnih izzivov, s katerim se srečuje mladinski sektor tako na nacionalni kot na evropski ravni. Z namenom razvijanja kakovosti in spremljanja učinkov mladinskega dela je švedska mreža KEKS razvila orodje Logbook, ki skozi beleženje mladinskega dela vzpostavlja refleksivno prakso in...več »
19.10.2020
Letošnja konferenca »Mladost je norost, po občini skače, kjer je most«, bo 11. novembra 202, v spletnem okolju Zoom. Gostiteljica bo Mestna občina Novo mesto. Konferenca je namenjena krepitvi podpornih struktur za razvoj mladinskega dela in mladinske politike v lokalnih skupnostih ter mreženju predstavnikov občin,...več »
19.10.2020
V oktobru 2020 poteka Evropski teden regij in mest, ki je letni dogodek, na katerem mesta in regije prikažejo primere, kako ustvarjajo rast, delovna mesta in prispevajo k evropski kohezijski politiki. Letos poteka prek spleta. Na dogodku 'Mladinska politika na lokalni ravni', ki je potekal 6. oktobra 2020, je Katarina...več »
13.10.2020
Organizacije, ki se vključujejo v program Erasmus+: Mladi v akciji, se skozi čas razvijajo in spreminjajo. Z analizo v okviru raziskav RAY, ki je proučevala izgradnjo kapacitet v organizacijah, smo preverili pretekle in predvidene prihodnje spremembe v organizacijah ter spremembe, ki jih organizacije povezujejo s...več »
09.10.2020
Na letošnji mednarodni dan mladih (12. avgust) smo zaključili z Youth Wiki poletnim izzivom, v katerem smo vas izzvali, da predlagate spremembe slovenske mladinske politike po vzoru dobrih praks iz tujine in si pri tem pomagate z izčrpnim popisom mladinskih politik 29 evropskih držav, ki domuje, prav ste uganili ste, na...več »
07.10.2020
Podporni center SALTO za participacijo in informiranje je objavil strategijo za participacijo mladih, katere namen je okrepiti participacijo mladih v demokratičnem življenju preko programov Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota. V ozadju strategije je izpostavljeno, da se mladi čedalje bolj vključujejo v alternativne...več »
05.10.2020
Za nami je še tretji prijavni rok programov E+:MVA in ESE v letu 2020, zbrana je tudi že statistika števila oddanih projektov in zaprošenih sredstev. V programu E+: MVA je bilo skupaj oddanih 60 vlog v višini 2.388.942 evrov, od tega 38 vlog za projekte mladinskih izmenjav in mobilnosti mladinskih delavcev v višini...več »
05.10.2020
Nacionalna agencija vabi prijavitelje v programa Erasmus+: Mladi v akciji in Evropska solidarnostna enota, da svoje projekte, katerih osrednje aktivnosti bodo potekale v času slovenskega predsedovanja Svetu EU ali v mesecih pred njim, vsebinsko navežejo na 9. cilj Strategije EU za mlade 2019-2027 »Prostor in participacija...več »
30.09.2020
Kar bi se še v začetku leta zdelo nemogoče, je zdaj postalo resničnost. Zavod Movit je skupaj z litovsko in gostiteljico, hrvaško nacionalno agencijo organiziral študijski obisk na daljavo. Tematika obiska je bila organiziranost mladinskega dela in izobraževanja za mladinsko delo na hrvaške, udeleženci iz Litve in...več »
30.09.2020
V okviru projekta Europe Goes Local, katerega namen je razvijati kakovostno mladinsko delo na lokalni ravni, je Movit septembra podprl izvedbo treh obiskov v aktivnosti »Predstavitev dobrih praks – Občina na obisku«. Občina in Center za mlade Domžale sta 16. septembra gostila Občino Kungota, predstavili pa so nastanek...več »
Prikazujem rezultate 241 - 250 od skupno 671
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih