Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+ Mladi v akcijiEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Dogodki

Trenutno ni aktualnih objav.

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

Novice

16.06.2015
Prešernov trg v Ljubljani je 9. junija popoldan zaživel v povsem drugačnih barvah – na stojnicah, okrašenih z baloni, je preko 100 organizacij na najrazličnejše načine predstavljalo svoje dejavnosti. Movit je s pomočjo kviza »Katera mobilnost ti je pisana na kožo?« mladim predstavljal možnosti mobilnosti, poudarek pa smo...več »
02.06.2015
Konec maja je v Murski Soboti potekalo usposabljanje Crossborder Roma Cooperation. V štirih dneh, ki smo jih preživeli v Rakičanu poleg Murske Sobote so udeleženci preizkušali svoje meje in spoznali svoj način soočanja s problemi in izzivi. Kratka predstavitev mladinskega dela programa Erasmus+ je zbudila njihovo...več »
02.06.2015
7. maja 2015 je v okviru Evropskega tedna mladih v naših prostorih potekal posvet na temo vključevanja ranljivih skupin mladih v program Erasmus+: Mladi v akciji. Posvet je bil namenjen predstavnikom mladinskega sektorja, ki so zainteresirani za vključevanje ranljivih mladih v svoje mednarodne projekte, ter predstavnikom...več »
02.06.2015
Movit se je leta 2015 priključil vseevropski raziskovalni mreži RAY, katere namen je raziskovanje učinkov programa Erasmus+: Mladi v akciji. Raziskovalna mreža RAY beleži, meri in tolmači učinke aktivnosti programa E+: MVA na mlade udeležence, mladinske delavce in družbo na splošno, saj so tovrstni rezultati zelo...več »
12.05.2015
30. 4. 2015 je potekel drugi prijavni rok za predložitev predlogov projektov za sprejem v program Erasmus+: Mladi v akciji. Na nacionalni agenciji smo ponovno zabeležili izredno povečanje števila prijav glede na trende v preteklih letih, saj je bilo na drugi prijavni rok predloženih za sprejem v program kar 157 predlogov...več »
08.05.2015
Obveščamo, da smo s strani Evropske komisije prejeli potrjen predlog Letnega načrta dela za leto 2015, kar je osnova za sklenitev Sporazuma o izvajanju programa Erasmus+: Mladi v akciji med Evropsko komisijo in Nacionalno agencijo v letu 2015. Podpis sporazuma se pričakuje v naslednjih dveh tednih. Hkrati potekajo tudi...več »
06.05.2015
Posebna značinost programa Erasmus+: Mladi v akciji je tudi takoimenovani "podporni pristop". To pomeni, da nacionalna agencija zaradi specifike prijaviteljev (mladinske organizacije z veliko fluktuacijo osebja in/ali prostovoljcev, učeče se organizacije, neformalne skupine ipd.) nudi okrepljeno podporo tako...več »
06.05.2015
Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je 5. maja 2015 obiskal Movit, Nacionalno agencijo Evropskega programa Erasmus+: Mladi v akciji. Obisk je potekal v okviru aktivnosti Evropskega tedna mladih, katerega namen je postaviti mlade visoko na politično agendo in v središče pozornosti tako na evropski ravni kot...več »
06.05.2015
Mlade so posledice gospodarske krize leta 2008, kot so vse večje število dolgotrajno nezaposlenih, diskriminacija ter revščina, še posebej prizadele. Namen nove strategije je zagotoviti, da bodo izzivi, s katerimi se mladi danes srečujejo, učinkovito naslovljeni tudi v okviru programa Erasmus+. Evropska unija si z...več »
06.05.2015
Delate z mladimi z manj priložnostmi in jim želite omogočiti polno participacijo v družbi? Potem je publikacija "Growing Inclusion & Participation: An inspirational guide to setting up inclusive & participative Strategic Partnerships in the youth field" prava za vas! Namen priročnika podpornega centra...več »
Prikazujem rezultate 491 - 500 od skupno 502
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih