Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

20. obletnica EVS!

14.01.2016

V letu 2016 obeležujemo 20. obletnico evropske prostovoljne službe. V dvajsetih letih, od začetka v letu 1996, se je evropske prostovoljne službe udeležilo že 100.000 mladih, pričakovano pa je, da se bo število letno še povečevalo.

Namen kampanje, ki bo potekala skozi celotno dvajseto obletnico, je povečati zanimanje za EVS, s poudarkom na vlogi in možnostih evropske prostovoljne službe na aktualnem področju socialnega vključevanja, in k sodelovanju pritegniti čimvečje število mladih, ki bodo delovali kot glasniki evropske prostovoljne službe med svojimi vrstniki.

Aktivnosti bodo potekale tako na nacionalni kot tudi na evropski ravni. Nacionalna agencija v okviru 20. obletnice EVS pripravlja številne dogodke, namenjene promociji evropske prostovoljne službe in prepoznavanju njenih učinkov na mlade prostovoljce. Prva dva dogodka se bosta odvijala že 11. februarja 2016 v Ljubljani, in sicer srečanje mentorjev EVS in delavnica za akreditacijo organizacij za EVS, že danes pa v naših prostorih poteka srečanje mladih prostovoljcev, ki odhajajo na evropsko prostovoljno službo v tujino.

V letu 2016 pripravljamo še številne druge dogodke na temo EVS, zato vas vabimo, da spremljate naše spletne strani, kjer vas bomo sproti obveščali o vseh načrtovanih dogodkih, hkrati pa vas pozivamo, da tudi sami razmislite o organizaciji lokalnih dogodkov za promocijo EVS in njenih učinkov! Tudi v okviru prijavljenih projektov je v letu 2016 to ena od pomembnih prednostnih usmeritev, zato se lahko nanjo navezujete – ne le v okviru EVS, ampak tudi v okviru drugih vrst projektov.


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih