Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Usposabljanje prostovoljcev EVS ob prihodu, Bled, 7.- 11. marec 2016

21.03.2016

Za nami je še eno uspešno usposabljanje prostovoljcev EVS ob prihodu! Od 7. do 11. marca je na Bledu potekalo usposabljanje prostovoljcev evropske prostovoljne službe ob prihodu, na katerem se je zbralo 16 prostovoljcev, ki so v Slovenijo prišli februarja in marca.

Kar velik del prostovoljcev je začel z izvajanjem svojega projekta pred enim tednom ali manj, kar se glede na izkušnje kaže kot pozitivno, saj usposabljanje pomeni za prostovoljce izrazit podporni in motivacijski moment. Na usposabljanju ob prihodu se prostovoljci seznanijo s pravicami in odgovornostmi organizacij ter prostovoljcev, z osnovami projektnega dela, dela v tujini, v medkulturnem okolju, pomembna komponenta usposabljanja pa je tudi medsebojno mreženje prostovoljcev.

Na tokratnem usposabljanju nismo pozabili tudi na voščilo ženskemu delu udeleženk ob Dnevu žena. V okviru tako imenovanega »projektnega dneva«, ki ga prostovoljci sami zasnujejo in izvedejo v bližnjih krajih, smo tokrat dobili zelo zanimive projekte: Raziskava o uživanju energijskih napitkov med šolarji, Ženski vidik enakopravnosti med spoloma v Sloveniji, Izdelava skrite viseče mreže s skrivnim zemljevidom ob pohodniški poti in Primerjava izražanja čustev z risanjem pri otrocih in odraslih.


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih