Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Moja izkušnja: Developing digital youth work

09.10.2018

V mesecu septembru sem se na Finskem, natančneje v mestu Espoo udeležila study visit-a Developing digital youth work. V sklopu obiska, smo obiskali 4 različne organizacije iz mesta Espoo, kjer v svoje delo vključujejo digitalno mladinsko delo.

Prepričana sem, da večina organizacij s področja mladinskega dela v Sloveniji v svoje aktivnosti že vključuje tudi digitalno mladinsko delo, morda ga samo ne znamo pravilno definirati. V prvi vrsti bi izpostavila, da sem videla kako zelo zadovoljujoče je lahko delo v mladinskem sektorju, če je le-to sistemsko podprto in priznano.

Predvsem me je presenetila razširjenost t.i. gaming room-ov in dojemanje javnosti te dejavnosti mladih. Pri nas še vedno prevladuje mnenje, da mladi, ki igrajo računalniške igre samo "zabijajo" svoj čas, na Finskem pa se še predobro zavedajo, da mladi s tem krepijo predvsem svoje socialne kompetence. Navdihujoče se mi je zdelo tudi to, da vedno bolj promovirajo t.i. e-športe, ki so pri nas še zelo nepoznani.

Mladi se tako zavedajo, da jim prostočasna aktivnost, kot je igranje računalniških iger lahko v prihodnosti prinese delovno mesto. Ne samo to, prinese lahko celo nadpovprečno plačano delovno mesto, predvsem na področju razvijanja, preizkušanja ali celo profesionalnega igranja računalniških iger.

Tjaša Vidergar, Mladinski center Litija 


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih