Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Na voljo je Vodnik po programu Erasmus+ za leto 2024

29.11.2023

Evropska komisija je 28. novembra objavila razpis in vodnik programa Erasmus+ za leto 2024. 

Z večjim proračunom v višini 4,3 milijarde evrov bo program Erasmus+ tudi naslednje leto podpiral mlade in organizacije pri pripravi projektov na štirih prednostnih področjih - socialno vključevanje, aktivno državljanstvo in participacija, zeleno in trajnost ter digitalni prehod.  

Program Erasmus+ bo imel še naprej ključno vlogo pri spodbujanju skupnih vrednot EU. Vsi upravičenci programa morajo v aktivnostih, ki jih izvajajo, spoštovati in spodbujati vrednote človeškega dostojanstva in pravic, svobode, demokracije, enakosti in pravne države. 

Med novostmi, ki jih prinaša nov razpis, je predvsem večji poudarek na spodbujanju uporabe trajnostnih oblik mobilnosti, pri čemer bodo udeleženci iz oddaljenih območij z nezadostnim železniškim omrežjem dobili ustrezno denarno nadomestilo za uporabo trajnostnih načinov prevozov. 

Program bo še naprej podpiral Ukrajino s projekti, ki spodbujajo učno mobilnost mladih, z novimi znanji opolnomočijo tiste, ki bežijo iz države, pomagajo v boju proti dezinformacijam in spodbujajo vključevanje beguncev v nov izobraževalni sistem. 

Vabimo vas k ogledu Razpisa Erasmus+ za leto 2024 in Vodnika po programu Erasmus+ za leto 2024, ki je že dostopen tudi v slovenskem jeziku. 

Prijavni obrazci za leto 2024 za vse ukrepe v okviru ključnega ukrepa 1 (mladinske izmenjave, mobilnost mladinskih delavcev, aktivnosti udejstvovanja mladih) in ključnega ukrepa 2 (sodelovalna partnerstva in manjša partnerstva) so na voljo na tej povezavi. 

Poleg razpisa in vodnika po programu Erasmus+ za leto 2024 si lahko ogledate še Izjavo Evropske komisije za javnost in Letni delovni načrt Evropske komisije za program Erasmus+ 2024, po sprejetju katerega je bil novi razpis tudi objavljen. 


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih