Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Dogodki

Trenutno ni aktualnih objav.

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

Največ projektov dobrih praks programa Erasmus+: Mladi v akciji iz osrednjeslovenske regije

31.01.2020

Če iščete navdih ali želite izvedeti, kakšni projekt se izvajajo v okviru programov Erasmus+: Mladi v akciji in Evropska solidarnostna enota, si jih lahko ogledate na
• platformi rezultatov projektov Erasmus +: https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/projects/;  • Platformi rezutatov projektov Evropska solidarnostna enota https://europa.eu/youth/solidarity/projects_en. 

Pri iskanju lahko uporabljate različne kriterije (država, ukrep, tema, leto izvajanja). Na platformi programa Erasmus+: Mladi v akciji je med drugim označeno, kateri projekti so bili izbrani kot dobra praksa in/ali uspešni projekt.

V programu Evropska solidarnostna enota ti projekti še nisi bili izbrani oz. označeni na platformi, saj smo na začetku izvajanja programa.

V programu Erasmus+: Mladi v akciji so bili v obdobju 2014 do 2018 med projekti, prijavljenimi v Sloveniji, kot dobra praksa izbrani 103 projekti, od tega 39, kar predstavlja 38 % vseh projektov, iz osrednjeslovenske regije. Sledi spodnjeposavska regija s petnajstimi projekti dobrih praks, kar predstavlja 14,6 %. Z devetimi projekti dobrih praks se ponašata savinjska in podravska regija, sledi gorenjska z devetimi projekti, zasavska s sedmimi, jugovzhodna s petimi, notranjsko-kraška, goriška in pomurska s po tremi in obalno-kraška z dvema projektoma dobrih praks.

Največ projektov dobrih praks je bili izvedenih leta 2016 (26), leta 2017 je bilo takšnih projektov 25, leta 2014 jih je bilo 23 in do zdaj je bilo v letu 2018 izbranih 8 projektov, ob tem pa je potrebno upoštevati, da leto še ni zaključeno.

Pričakovano je največ dobrih praks v okviru ključnega ukrepa 1, kar 90. V okviru ključnega ukrepa 2 je bilo izbranih šest projektov, v okviru ključnega ukrepa 3 pa sedem projektov. Dobre prakse projektov si lahko ogledate tudi na naši spletni strani: www.movit.si/erasmus-mladi-v-akciji/ucinki-programa/dobre-prakse-projektov, kjer lahko dostopate do projektov iz vsakoletnih kompendijev Odtisi mladih, posebej pa smo zbrali tudi projekte medsektorskega sodelovanja.


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih