Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Pomembne informacije pred jesenskim prijavnim rokom programa Erasmus+: Mladi v akciji

20.08.2018

1. Prijava projektov na 3. prijavni rok v letu 2018

4. oktobra ob 12. uri se bo iztekel še zadnji prijavni rok v letu 2018 za predložitev predlogov projektov v program Erasmus+ na področju mladine. 

Projekte bo mogoče prijaviti v vse tri Ključne ukrepe, in sicer: 

Ključni ukrep 1: mladinske izmenjave in mobilnosti mladinskih delavcev (Pomembno: Prijava projektov prostovoljstva v okviru programa Erasmus+ ni več mogoča, glej informacije o Evropski solidarnostni enoti.);

Ključni ukrep 2: strateška partnerstva na področju mladine in transnacionalne mladinske pobude

Ključni ukrep 3: srečanja mladih in političnih odločevalcev na področju mladine

Prijavni obrazci za 3. prijavni rok program E+: MVA so že na voljo. Upoštevajte tudi Popravek Vodnika po programu, ki ga je Evropska komisija objavila 10. 8. 2018, oz. zadnjo različico Vodnika po programu z dne 10. 8. 2018. Prijavne obrazce in Vodnik najdete tukaj. 

POMEMBNO: Ne glede na to, ali uporabite angleški ali slovenski prijavni obrazec, mora biti ta izpolnjen v slovenskem jeziku. Prijave v angleškem jeziku bodo obravnavane le v izjemnih primerih in z našim predhodnim soglasjem. To pomeni, da morajo prijavitelji, ki želijo prijavnico oddati v angleškem jeziku, na nacionalno agencijo najmanj dva tedna pred prijavnim rokom posredovati prošnjo za odobritev oddaje prijavnega obrazca v angleškem jeziku, v kateri morajo utemeljiti, zakaj njihova organizacija ni sposobna pripraviti prijavne dokumentacije v slovenskem jeziku. Nacionalna agencija bo preučila utemeljenost navedenih razlogov in prijavitelja obvestila o nadaljnjem postopku.

2. Podpora za prijavitelje

Na spletni strani programa Erasmus+: Mladi v akciji so na voljo številne uporabne informacije za pripravo projektov. Še posebej vas vabimo k ogledu rubrik Podpora za prijavitelje ter Pomembne značilnosti programa. Če v program še niste nikoli prijavljali, pa vam priporočamo tudi ogled podstrani Splošno o programu.

6. septembra 2018 v Hiši EU v Ljubljani pripravljamo predstavitev in delavnice za prijavo projektov v program Erasmus+: Mladi v akciji. Več informacij o celotnem dogodku in prijavnico poiščite tukaj.

Od takrat naprej bo na voljo tudi okrepljeno svetovanje po telefonu in elektronski pošti, ki bo potekalo vsak dan med 10. in 12. uro ter med 13. in 15. uro, zaključilo pa se bo natanko 1 teden pred prijavnim rokom, torej 27. 9. 2018. V zadnjem tednu pred prijavnim rokom bo nacionalna agencija odgovarjala le še na tehnična vprašanja, povezana s tehničnimi težavami pri izpolnjevanju prijavne dokumentacije, vsebinsko svetovanje pa v zadnjem tednu pred rokom ne bo več mogoče!

3. Razpoložljiva sredstva na zadnjem prijavnem roku v letu 2018

Ključni ukrep

Okvirna razpoložljiva sredstva v EUR

Ključni ukrep 1:

 

- Mladinske izmenjave

230.000,00

- Mobilnost mladinskih delavcev

120.000,00

Ključni ukrep 2:

150.000,00

Ključni ukrep 3:

30.000,00


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih