Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Dogodki

Trenutno ni aktualnih objav.

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

Študijski obisk lokalnega mladinskega dela v Gothenburgu na Švedskem

03.07.2023

Študijski obisk v okviru razvojnega obiska Europe Goes Local je potekal od 19. do 22. junija 2023 s tremi udeleženci iz Slovenije. Obisk je bil namenjen mladinskim delavcem in predstavnikom občin in je pokazal, kako je organizirano raznoliko lokalno mladinsko delo na Švedskem, točneje v Gothenburgu.  

Kaj sta o obisku povedala udeleženca iz Slovenije? 

Za Matejo Drnovšček iz Zavoda za turizem, kulturo, mladino in šport Brda je bil obisk navdihujoč. Povedala je, da je dobila "odgovor na vprašanje, kako spodbuditi mlade k aktivni participaciji že v zelo zgodnji fazi odraščanja". Njen največju ‘aha-trenutek’ je bilo "spoznanje, da se s preprostimi aktivnosti da priti do mladih in jih vključiti v aktivnosti, delo". Izkušnjo bi priporočila tudi drugim, ker "… omogoča, da začneš drugače razmišljati in lahko pogledaš 'čez svoj prag'. Pridobiš zanimive ideje, ki jih lahko preneseš v domače okolju in ker se povežeš z ljudmi različnih držav, kar omogoča nadaljnjo povezovanje in sodelovanje v primeru mladinskih izmenjav."

Tudi Mirza Ribič, mladinski delavec iz Zavoda za mladino in šport Trbovlje in trboveljski občinski svetnik je ocenil, da je bila udeležba na obisku zanj navdihujoča. Kot ključne uvide je navedel ideje, "kako na občinski in državni ravni še bolj opozoriti na pomembnost mladinskega dela, na dolgoročne rešitve, ki jih prinaša v okolje. S katerimi organizacijami se še bolj povezati, da storitve mladinskega centra ponudimo tistim, ki te najbolj potrebujejo in na katere bo vpliv največji." Prepoznal je že nekatere konkretne učinke obiska na njegovo delo in organizacijo in sicer "navezava stikov z mladinskimi organizacijami iz različnih evropskih držav in posledično več možnosti za izvedbo mednarodnih aktivnosti, težnjo po tem, da se mladinsko delo v lokalnem okolju začne še bolj ceniti, tako med uporabniki kot med odločevalci ter povezovanje z organizacijami, ki nam bodo lahko pomagale pri iskanju specifičnih skupin mladih".


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih