Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Udeležba na seminarju v v okviru projekta Youth Voice through a European Digital Radio

14.12.2021

Pretekli teden je v okviru projekta "Youth Voice through a European Digital Radio" v italijanskem mestu Bari potekal seminar, namenjen vzpostavljanju novih projektnih partnerstev. Slovenske barve sta zastopali predstavnici organizacije Mladi zmaji, v okviru katere deluje radio Eter, seminar pa je skupaj z dvema italijanskima kolegoma vodila trenerka iz Movitovega bazena trenerjev.

16 udeležencev, navdušenih nad potencialom, ki ga prinaša radio ter podcasti, je tekom seminarja razvilo projektne ideje, ki povezujejo mlade in mladinske delavce na temo radia:

  • mladinska izmenjava v Avstriji: spoznavanje radijske postaje in ustvarjanje podcastov,
  • mladinska izmenjava v Italiji: uporaba radia za komuniciranje evropskih vrednot,
  • mladinska izmenjava na Finskem: opolnomočenje mladih, da si upajo podeliti svojo zgodbo v podcastu,
  • mobilnost mladinskih delavcev na Hrvaškem: glasbena produkcija in izbira ustrezne glasbe na radijski postaji.

Držimo pesti, da bodo skupine uspešno prijavile projekte ter nadaljevale sodelovanje in širjenje navdiha za radijsko ustvarjanje.

"Youth Voice through a European Digital Radio" je projekt sodelovanja (TCA) 6 različnih nacionalnih agencij (NA), katerega cilj je vzpostaviti nadnacionalno mrežo mladinskih digitalnih radijskih postaj kot inovativne oblike participacije mladih in mladim omogočiti kanal, da njihove ideje, predlogi, kritike pridejo do ustreznih odločevalcev. Aprila 2021 je v okviru projekta potekalo spletno usposabljanje, ki se ga je udeležilo okoli 45 mladih iz različnih držav, željnih novih znanj o digitalnih radijskih platformah. Seminar prejšnji teden pa je bil 2. faza projekta in je namenjen temu, da mladi, ki že imajo določena znanja in motivacijo na tem področju, naredijo korak naprej in zasnujejo konkretne projekte, kar jim je očitno tudi uspelo!

Več utrinkov z dogajanja najdete na Facebook strani in uradnem Instagram profilu EUth Radio Network (@euthradionetwork).


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih