Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+ Mladi v akcijiEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Vabilo na Mladinstival 2019 (8. maj 2019; 14.00 - 18.00)

10.04.2019
Vabilo na Mladinstival 2019

Prijazno vabljeni na Mladinstival 2019, ki bo potekal 8. maja, med 14.00 in 18.00 uro, v Zavodu Big (Dunajska 123) v Ljubljani.

Mladinstival je osrednji dogodek Evropskega tedna mladih 2019 v Sloveniji. Tema letošnjega ETM je "Demokracija in jaz". Njeno sporočilo pa je, da imamo vsak dan priložnost, da vplivamo na odločitve, ki zadevajo vse nas. Glasovanje na volitvah (formalna demokracija), bodisi lokalnih, nacionalnih ali evropskih, je najpomembnejši izraz demokratične udeležbe, še zdaleč pa ne edini. Kar se zgodi ali dogaja med volitvami, je enako pomembno za delovanje demokracije.

Program Mladinstivala 2019:

14:00 - 14:30: Predstavitev učinkov programa Erasmus+: Mladi v akciji na participacijo mladih (dr. Tomaž Deželan)

14:30 - 18:00 Choices of apocalypse– interaktivna učna izkušnja participacije (The Young Republic)

Ustaljen ritem življenja je prekinil apokaliptični dogodek. Svet, kot smo ga poznali in v katerem smo živeli ter delovali, ne obstaja več. Prepuščeni smo sami sebi. Obstajajo pa številni drugi, ki so pripravljeni združiti moči, da bi lažje preživeli. Vprašanje pa je, pod kakšnimi pogoji in s kakšnimi nameni se združujejo. Tako nastajajo skupine, katerih cilj je priti na posebno ladjo, na kateri pa je prostor samo za omejeno število oseb. Ključ do vozovnice za preživetje se skriva v 30 izzivih, ki jih bodo morale opraviti skupine. Skupina, ki bo v teh izzivih nabrala največ točk, bo zmagala.

Choices of apocalypse je interaktivna in participatorna učna izkušnja in je ena od aktivnosti programa GAMIFY, ki ga je razvila mladinska organizacija The Young Republic iz Švedske. Ustanovljena je bila leta 2015 in se ukvarja s tremi področji: raziskavami, zagovorništvom in izobraževanjem. Na področju izobraževanja so razvili različne skupinske učne izkušnje, ki temeljijo na različnih scenarijih, namenjenih učenju o temah, povezanih z demokracijo in človekovimi pravicami. Demokracija in participacija sta osrednji temi letošnjega Evropskega tedna mladih 2019 in tokrat vam ponujamo nekoliko drugačno izkušnjo teh tematik.

Imaš tisto, kar potrebuješ za preživetje?

Ne čakaj s prijavo, ker je število mest na popoldanski aktivnosti omejeno na 150 udeležencev.

Prireditveni prostor je dostopen gibalno oviranim osebam.

Rok za prijavo na Mladinstival je 25. aprila 2019 oz. do zapolnitve prostih mest.

Prijave sprejemamo preko elektronske prijavnice.

Veselimo se srečanja z vami.

P.S. Prijavitelji projektov v program Erasmus+: Mladi v akciji in Evropska solidarnostna enota v letih 2018 in 2019 se na popoldansko aktivnost na Mladinstivalu prijavite v okvire prijavnega obrazca za udeležbo na delavnicah, ki ste ga prejeli po elektronski pošti.


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih