Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Zbornik prispevkov in priporočil Labirint iz krize

04.07.2019
Zbornik prispevkov in priporočil Labirint iz krize

Mladinske delavke in delavci se pri svojem delu pogosto znajdejo sredi krizne situacije, ki je posledica stiske mladega človeka, prostovoljca ali udeleženca v programih organizacije. »Kaj naj naredim? Kako se naj obnašam? Kako naj podprem mladega človeka in kako naj ob tem poskrbim tudi zase?« so vprašanja, ki si jih zastavljajo.

Predlagati nekaj namigov, veliko navdiha in dosti možnosti za mreženje so bili nameni enodnevnega dogodka Labirint iz krize, ki smo ga organizirali oktobra 2018. Na dogodek smo posebej povabili koordinatorje prostovoljcev v organizacijah, mladinske delavce organizacij, ki sodelujejo v programih Erasmus+: Mladi v akciji in Evropska solidarnostna enota, ter strokovnjake na področju dela z mladimi v stiski.

Ob najavi dogodka smo začrtali, da bomo:

  • naslovili problematiko mladih, ki se znajdejo v stiski (predvsem v kontekstu projektov programov Erasmus+: Mladi akciji in Evropska solidarnostna enota);
  • orisali, kako prepoznati te stiske, preden pride do krizne situacije;
  • delili prakse in predstavili situacije, ki se dogajajo v organizacijah;
  • raziskali možnosti večjega sodelovanja med mladinskim sektorjem in strokovnjaki na področju dela z mladimi v stiski;
  • mladinskim delavcem in delavkam predstavili tehnike in metode, kako se odzvati v teh situacijah, kako postopati v naslednjih korakih in kako zagotoviti nadaljnjo pomoč.

Želeli smo, da sadovi dogodka ostanejo trajni v pisni obliki in na voljo širši javnosti. Tako je pred vami zbornik, v katerem so združeni prispevki sodelujočih gostij in gostov in zaključki, ki so jih skupno oblikovali udeleženci in udeleženke srečanja. Na koncu zbornika boste našli tudi zemljevid pregled organizacij in strokovnjakov, ki vam lahko pomagajo pri naslavljanju različnih stisk.

Tako kot je časovno tekel dogodek Labirint iz krize, si vsebinsko sledijo tudi poglavja v zborniku. Verjamemo, da je srečanje ponudilo kar nekaj možnih izhodov iz labirinta krize, in upamo, da je publikacija verodostojen prikaz vsebine in duha srečanja.

Svoj izvod zbornika dobite tukaj.


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih