Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+ MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Za mlade

Mladi se lahko v dveh krogih vsako leto (spomladi in jeseni) na pobudo prijavijo sami ali v skupini do 5 oseb. Prijavijo se tako, da na Evropskem mladinskem portalu odgovorijo na 6 vprašanj na temo mladih in Evropske unije. Eno izmed vprašanj je zastavljeno na način, da odgovora nanj ni mogoče najti v nobenem iskalniku. Brezplačne vozovnice za 30–dnevno potovanje prejmejo tisti, ki bodo najpravilneje odgovorili na vsa vprašanja.

V letu mladih bo podeljeno rekordno število brezplačnih vozovnic, kar 70.000.

Jesenski krog bo odprt od torka, 11. oktobra 2022, od 12. ure dalje (po srednjeevropskem času) do torka, 25. oktobra 2022, do 12. ure (po srednjeevropskem času). Za 35.000 vozovnic se bodo lahko potegovali vsi, ki:

  • so rojeni med vključno 1. januarjem 2004 in vključno 31. decembrom 2004,
  • imajo veljaven osebni dokument in
  • imajo v času odločitve o izbiri zakonito prebivališče v: 1. eni od držav članic Evropske unije, vključno s čezmorskimi državami in ozemlji EU; 2. eni od tretjih držav, pridruženih programu Erasmus+: Islandija, Lihtenštajn, Severna Makedonija, Norveška, Srbija in Turčija.

Izbrane popotnice in popotniki bodo lahko potovali najmanj en dan in največ 30 dni med 1. marcem 2023 in 29. februarjem 2024. Poleg lastne države bodo morali obiskati še vsaj eno tujo državo.

Mladi, ki jim je potovanje oteženo zaradi zdravstvenih težav in omejitev (npr. invalidnost), prejmejo pomoč in podporo, ki jim bo pomagala pri sodelovanju v programu. Svoje potrebe in označijo in opredelijo v prijavnem obrazcu.

NE SPREGLEJ! Prijatelji ali družinski člani prejemnikov vozovnice DiscoverEU, ki v sodelovanju DiscoverEU niso imeli tolikšne sreče, lahko pri nakupu vozovnice uveljavijo 10 % popust. Popust lahko udeleženec/-ka uveljavi za 2 vozovnici. Prošnjo za popust je potrebno vložiti preko DiscoverEU Help Centre.

Več informacij o pobudi in navodila za sodelovanje so na voljo na Evropskem mladinskem portalu.

Evropa te čaka. Naredi prvi korak!

Koristne povezave
Splošna pravila pobude DiscoverEU
DiscoverEU Help Centre
Pravice potnikov v železniškem prometu
COVID-19 ukrepi po državah
Portal Your Europe
Slovenski konzulati in veleposlaništva

Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih