Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+ Mladi v akcijiEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Dogodki

Trenutno ni aktualnih objav.

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

Razpisna dokumentacija

Vodnik po programu za leto 2022

Osnovni dokument programa je Vodnik po programu Erasmus+.

V Vodniku najdete vsa pravila in pogoje za vključevanje v program, zato ga morate pred prijavo projekta obvezno podrobno preučiti.

Prijavni obrazci za leto 2022

Do prijavnih obrazcev lahko dostopate preko Platforme za programa Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota.

JEZIK PRIJAVE: Movit kot slovenska nacionalna agencija posluje v slovenskem jeziku, zato morate prijavno dokumentacijo izpolniti v slovenščini. Prijave v angleškem jeziku bodo obravnavane le v izjemnih primerih in z našim predhodnim soglasjem. To pomeni, da morajo prijavitelji, ki želijo prijavnico oddati v angleškem jeziku, na nacionalno agencijo najmanj dva tedna pred prijavnim rokom posredovati prošnjo za odobritev oddaje prijavnega obrazca v angleškem jeziku, v katerem morajo utemeljiti, zakaj njihova organizacija ni sposobna pripraviti prijavne dokumentacije v slovenskem jeziku. Nacionalna agencija bo preučila utemeljenost navedenih razlogov in prijavitelja obvestila o nadaljnjem postopku.

Pomembno: Samo dejstvo, da gre za mednarodni projekt in da se projekt pripravlja skupaj s partnerji iz tujine, ni zadosten razlog za odobritev oddaje vloge v angleškem jeziku, saj je prijavitelj dolžan prijavno dokumentacijo pred oddajo prevesti v slovenski jezik. Organizacije, registrirane v Sloveniji, moramo namreč poslovati v slovenskem jeziku - in to velja tako za organizacije prijaviteljice kot tudi za Nacionalno agencijo. Prijavitelji sprejetih projektov bodo namreč z nami podpisali sporazum v imenu vseh partnerjev, ki bo prav tako v slovenskem jeziku in katerega priloga je tudi prijavni obrazec, prav tako bo potrebno ob koncu projekta oddati končno poročilo v slovenskem jeziku kot to določa sporazum. Lahko pa v angleškem jeziku pustite urnik in opise partnerskih organizacij.

Vzorčne obrazce v PDF si lahko pretočite tukaj.

Vodniki po orodjih Evropske komisije za prijavitelje in upravičence

Vodnike in druge uporabne vire za projekte v okviru programov Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota sedaj na enem mestu najdete na naslednji povezavi. Tukaj imate na voljo podrobna navodila za uporabo platforme za programa Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota ter IT orodij za zahtevo za pridobitev akreditacije in nepovratnih sredstev za programski obdobji 2014–2020 in 2021–2027.

Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih