Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+ Mladi v akcijiEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Oddaja končnega poročila

Spletno orodje za poročanje in upravljanje

Upravičencem je ves čas trajanja projekta na voljo spletno orodje za poročanje in upravljanje, v katerem ima upravičenec na voljo za urejanje različne razdelke glede na vrsto projekta (npr. aktivnosti, mobilnosti, dogodke, proračun itd.), ter spremlja izvajanje projekta, v orodju pa bo možna tudi priprava končnega poročila. Trenutno lahko dostopate le do vzorčnih končnih poročil, s pomočjo katerih imate možnost preveriti predvideno vsebino končnega poročila in se ustrezno pripraviti na njegovo izpolnjevanje. Vzorčna končna poročila za Ključni ukrep 1 (akreditirani projekti na področju mladine, mladinske izmenjave, mobilnosti mladinskih delavcev, aktivnosti udejstvovanja mladih) najdete na povezavi.

Dostop do sprejetega projekta je omogočen kontaktom, opredeljenih v prijavni vlogi. Ko je sporazum z nacionalno agencijo podpisan, ta projekt v orodje tudi prenese. S tem postane projekt viden v razdelku My projects/Moji projekti. Pri tem kontaktne osebe projekta prejmejo obvestilo oz. samodejno generirano elektronsko sporočilo, v katerem je med drugim naveden tudi dostop do projekta v orodju.

POMEMBNO! Svetujemo vam, da pri preverjanju, ali ste obvestilo prejeli, znotraj svojega e-poštnega predala pregledate vse mape, vključno s »vsiljeno pošto«.

Znotraj vodnika za uporabo orodja vam je na voljo tudi obrazložitev postopka prejemanja obvestil, ki vključuje seznam z navedbo primerov, v katerih so obvestila poslana, in oseb, ki prejmejo posamezno obvestilo.

Orodje je dostopno preko Platforme za programa Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota v razdelku My projects/Moji projekti.

Ko bomo imeli v povezavi z delovanjem orodja na voljo več informacij, boste povabljeni na kratko usposabljanje za njegovo uporabo.

Projekti, prijavljeni na prvi prijavni rok v letu 2021 – stanje
V orodje je zaenkrat nacionalna agencija prenesla vse projekte, sprejete na prvem prijavnem roku programa v letu 2021, in sicer je prenos trenutno omogočen za projekte v okviru Ključnega ukrepa 1 (mladinske izmenjave, mobilnost mladinskih delavcev, aktivnosti udejstvovanja mladih). Prenos za sedaj ni še možen za projekte v okviru Ključnega ukrepa 2 (sodelovalna partnerstva in manjša partnerstva), bodo pa projekti v okviru tega ukrepa preneseni takoj, kot nam bo to omogočeno. Vabimo vas, da v kolikor niste prepričani, ali je bil vaš projekt prenesen, počakate na obvestilo o njegovemu prenosu. 

Upravičence prenešenih projektov v orodje za poročanje in upravljanje pozivamo, da v orodju redno posodabljajo oz. vnašajo podatke o aktivnostih in udeležencih v ustrezne razdelke skladno z navodili za uporabo orodja. V primeru težav pri vnosu podatkov vas prosimo, da zaenkrat te zabeležite v razpredelnico na naslednji povezavi. V začetku januarja namreč za vas pripravljamo kratko usposabljanje za vnašanje aktivnosti v orodje, v okviru katerega bomo skušali odgovoriti na vaše dileme. Če je zadeva urgentna, pa nam pišite na info@movit.si.

Poročilo o vključevanju mladih z manj priložnostmi

Ena izmed novosti pri poročanju projektov, sprejetih v letu 2021, je obvezna priloga h končnemu poročilu, navedena v Prilogi III k sporazumu o nepovratnih sredstvih (Finančna in pogodbena pravila), in sicer Poročilo o vključevanju mladih z manj priložnostmi.

Priloga je obvezna za vse projektev okviru Ključnega ukrepa 1 (mladinske izmenjave, mobilnost mladinskih delavcev in aktivnosti udejstvovanja mladih) in za sodelovalna partnerstva v okviru Ključnega ukrepa 2, ki vključujejo mlade z manj priložnostmi. 

Obrazec za poročilo je na voljo tukaj.

 

 

Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih