Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Dogodki

Trenutno ni aktualnih objav.

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

Novice

07.07.2015
S prvim julijem je Luksemburg prevzel rotacijsko predsedovanje Svetu EU in je tretje predsedovanju v triu z Italijo in Latvijo. Luksemburško predsedovanje se bo osredotočilo na odprt pristop, s katerim bo zasledoval naslednje cilje: - Prisluhniti državljanom, - podpirati gospodarstvo, - sodelovati s partnerji in...več »
01.07.2015
Evropska pisarna Eurodesk je pripravila pregled raziskav in študij na temo, kako lahko učna mobilnost mladih poveča njihovo zaposljivost. V njej najdete študije o kompetencah, ki jih mladi pridobijo s sodelovanjem v mobilnostnih programih, statistične analize mobilnosti mladih, seznam baz, kjer lahko mladi iščejo...več »
10.06.2015
Generalni sekretar Združenih narodov Ban Ki-moon je 28. maja na dogodku “Our world, our dignity, our futue. The post-2015 agenda and the role of youth”. naslovil in postavil vprašanja tisočim mladih. Dogodek sta skupaj organizirala Evropska komisija in Združeni narodi v okviru Evropskega leta razvoja 2015. Dogodek je bil...več »
03.06.2015
Participacija mladih je bila 18. maja 2015 prvič doslej osrednja tema političnih razprav na najvišji ravni. Na Svetu Evropske unije v Bruslju se je namreč srečalo vseh 28 ministrov držav članic EU, odgovornih za področje mladine, da bi razpravljali na temo »opolnomočenja mladih za politično participacijo v demokratičnem...več »
03.06.2015
Odbor ministrov pri Svetu Evrope je v okviru svojih stalnih prizadevanj v boju proti nasilnemu ekstremizmu in radikalizaciji 19. maja sprejel triletni akcijski načrt, ki se osredotoča na dolgoročne preventivne ukrepe, ki naj bi jih sprejeli po vsej Evropi. Akcijski načrt pravi, da je izobraževanje najboljši način za razvoj...več »
03.06.2015
Na programu srečanja Sveta za izobraževanje, mladino, kulturo in šport, ki je potekalo 18. in 19. maja 2015 v Bruslju, so bile tokrat odprte številne pomembne teme, kot so strukturirani dialog, participacija in vloga izobraževanja. Sprejeti so bili tudi pomembni zaključki, ki krepijo pomembno vlogo mladinskega dela in...več »
07.05.2015
»Mladi Evropejci« (Young Europeans) je novo orodje Eurostata, namenjeno mladim, starim med 16 in 29 let. Ponuja jim možnost primerjave z drugimi mladimi v njihovi državi. Orodje je namenjeno tudi staršem, odločevalcem, politikom, učiteljem, ki želijo izvedeti več o generaciji mladih v Evropi. Mladi Evropejci vsebujejo...več »
20.02.2015
Na podlagi izhodišč, ki so jih pripravile posamezne države, med njimi tudi Slovenija, je nastalo 14 priporočil za katere si bodo tako na nacionalni kot tudi evropski ravni prizadevali, da se v čim večji meri implementirajo. 14 ukrepov za opolnomočenje mladih si lahko ogledate tukaj. Vir: Mladinski svet Slovenije več »
Prikazujem rezultate 191 - 198 od skupno 198
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih