Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Dogodki

Trenutno ni aktualnih objav.

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

Drugo usposabljanje za Eurodesk partnerje na temo mobilnostnih priložnosti za mlade

15.12.2015

Na začetku decembra je Eurodesk Slovenija organiziral drugo srečanje nacionalne mreže Eurodesk. Pri srečanju smo deldili modulu usposbljanj evropke mreže Eurodesk na regionalne in lokalne multiplikatorje in tako kot prvi izmed nacionalnih Eurodeskov izvedli modul na temo mobilnosti mladih: evropskih priložnosti in svetovanju na to temo.

Na srečanju so predstavniki (evropskih) programov za mobilnost mladih na okroglih mizah predstavili svoje programe, skupaj pa smo razmišljali o tem, kako jih kar najbolj približati mladim posameznikom, katerim so ti programi tudi namenjeni. Predstavil se je program Erasmus +: Mladi v akciji, Eures s programom Tvoja prva zaposlitev Eures, Zavod Voluntariat z delovnimi tabori SCI, program Ustvarjalna Evropa, Tehnološki park iz Ljubljane je predstavil program Erasmus za mlade podjetnike in druge njihove programe za spodbujanje podjetništva mladih.

V nadaljevanju smo razmišljali o različnih vidikih mobilnosti mladih in na praktičnih primerih pokazali, na kaj vse moramo biti pozorni pri svetovanju mladim o mobilnostnih možnostih. Za zaključek smo predstavili načrte za prihodnje leto in se dogovorili za sodelovanje.


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih