Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Dogodki

Trenutno ni aktualnih objav.

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

Zaključki Evropske mladinske konference v Estoniji

13.11.2017

Od 24. do 26. oktobra se je 260 mladih, strokovnjakov in odločevalcev iz vse Evrope zbralo v Talinu v Estoniji, da bi razpravljali o mladinski politiki in o tem, kaj mladi iz EU potrebujejo, da bi živeli bogato, trajnostno in uspešno življenje. Namen konference je ponuditi vpogled v posvetovanje o novi Evropski strategiji za mlade.

Predstavniki so se strinjali, da nova strategija ne sme biti le o mladih, vendar tudi razvita s podporo mladih. Hkrati so udeleženci prišli do skupnega razumevanja, da je potreben korak naprej pri uporabi tehnoloških rešitev, z namenom doseganja čim večjega števila mladih in predajanja kakovostnih vsebin.

Poudarili so tudi, da participacija v družbi krepi razvoj aktivnih in vplivnih ljudi, hkrati pa morajo mladi imeti primerne priložnosti, motivacijo in širšo podporo pri večji participaciji v družbi. Poudarjen je bil pomen udeležbe mladih pri vseevropskih aktivnostih. Povečanje v financiranju in dostopu do programa Erasmus+ je tako predpogoj za podporo raznolikosti in mobilnosti.

Več informacij o temah, izpostavljenih na konferenci je na voljo na: http://youthconf.eu/overview/ 


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih