Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Dogodki

Trenutno ni aktualnih objav.

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

Poročilo projekta "Oblikuj. Premikaj. Sodeluj."

26.02.2018

V kontekstu Evropskega tedna mladih 2017 je Eurodesk razvil delavnice o aktivnem (evropskem) državljanstvu mladih "Oblikuj. Premikaj. Sodeluj. Namen delavnic o aktivnem evropskem državljanstvu je doprinesti k aktivaciji mladih. Mladim želimo omogočiti razmislek o lastni participaciji v družbi in o tem, kako je ta povezana z aktivnim evropskim državljanstvom, raziskati različne oblike in opredelitve aktivnega evropskega državljanstva ter mlade s konkretnimi koraki spodbuditi k (še bolj) aktivnemu evropskemu državljanstvu v prihodnosti.

Z delavnicami smo želeli mlade spodbuditi k razmisleku o različnih oblikah participacije in predvsem načinih aktivnega evropskega državljanstva. Skozi pogovor o pomenu aktivnega državljanstva ter predstavitve različnih načinov participacije v družbi, smo mlade spodbuditi k (večji) aktivaciji in participaciji v družbi.

V okviru projekta smo organizirali usposabljanje za izvajalce delavnic, razvili participativne in neformalne metode za aktivacijo mladih že v okviru same izvedbe delavnic, posneli video s predstavitvijo mladih, ki že v praksi udejanjajo svoje evropsko državljanstvo in oblikovali delovno gradivo za uporabo na delavnicah in priročnik, ki služi izvajalcem kot podpora za izvedbo. 

Izvedenih je bilo 17 delavnic v izvedbi sedmih različnih organizacij. Povprečno število udeležencev delavnic je bilo 20, tako se je delavnic skupaj udeležilo okoli 340 mladih. Delavnice so bile večinoma izvedene v šolah, pa tudi znotraj mladinskih centrov, programa PUM, ljudskih univerz, v dijaških domovih, v okviru delavnic Zavoda za zaposlovanje in podobno. To kaže, da se delavnice res primerne, s potrebnimi prilagoditvami s strani izvajalcev, za različna okolja, kjer se nahajajo in združujejo mladi. 

Poročilo o izvedbi delavnic najdete tukaj
Delovni list si lahko ogledate tukaj


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih