Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Dogodki

Trenutno ni aktualnih objav.

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

Generalni sekretar Združenih narodov o mladinskih temah

10.06.2015

Generalni sekretar Združenih narodov Ban Ki-moon je 28. maja na dogodku “Our world, our dignity, our futue. The post-2015 agenda and the role of youth”. naslovil in postavil vprašanja tisočim mladih.

Dogodek sta skupaj organizirala Evropska komisija in Združeni narodi v okviru Evropskega leta razvoja 2015. Dogodek je bil predvajan v živo po izbranih šolah v EU in preko spleta. Na dogodku je potekala večjezična razprava o globalnih in razvojnih temah, s poudarkom na temah, ki zanimajo mlade.

Mladinski ambasadorji iz vsega sveta, stari med 14 in 27 let, so posredovali svoje predloge o različnih temah: od izobraževanja do okolja in poudarili pomen glasu mladih pri teh temah. Evropski komisar za mednarodno sodelovanje in razvoj Neven Mimica je poudaril, da so mladi prihodnost razvoja, na njihovih življenjih pa bodo vidni učinki odločitev, ki jih sprejemamo danes. Generalni sekretar ZN je poudaril pomembnost participacije mladih pri oblikovanju politik in jih pozval k aktivnemu sodelovanju pri odločevalskih procesih.

Več informacij je na voljo na: https://europa.eu/eyd2015/AskBanKimoon 


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih