Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+ Mladi v akcijiEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Dogodki

Trenutno ni aktualnih objav.

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

Vabilo k oddaji predlogov za državna priznanja v mladinskem sektorju 2019

14.10.2019

Državni priznanji za izjemne dosežke v mladinskem sektorju v letu 2018 sta prejela Ksenja Perko (za kakovostno in uspešno delo v daljšem časovnem obdobju) in Zveza tabornikov Slovenije (za projekt TAPOS - taborniški pospeševalnik)

Urad Republike Slovenije za mladino je na svoji spletni strani objavil Javni poziv za zbiranje predlogov za podelitev državnih priznanj v mladinskem sektorju za leto 2019.

Državno priznanje je najvišje priznanje Republike Slovenije v mladinskem sektorju, s katerim se krepi prepoznavnost pomena mladinske politike, mladinskega dela in vloge organizacij, ki delujejo v mladinskem sektorju, za družbeni in ekonomski razvoj. 

Vrste državnih priznanj, za katere se lahko poda predlog, so:

  • državno priznanje za prispevek k uveljavljanju mladinskega sektorja: podeljuje se pravnim osebam, lahko tudi več fizičnim ali pravnim osebam, če je jasno razvidno skupno delovanje pri projektu. Podeljuje se za programe ali dlje časa trajajoče aktivnosti, ki presegajo zgolj zaokroženo obliko projekta,
  • državno priznanje za izvedbo izredno uspešnega oziroma odmevnega in koristnega projekta v mladinskem sektorju: lahko se podeli fizičnim ali pravnim osebam, lahko tudi več fizičnim ali pravnim osebam, če je jasno razvidno skupno delovanje pri projektu,
  • državno priznanje za kakovostno in uspešno delo v daljšem časovnem obdobju v mladinskem sektorju: podeli se lahko samo fizičnim osebam, za daljše časovno obdobje šteje 5 ali več letno delovanje v mladinskem sektorju. 

Razpisno dokumentacijo z obrazci za prijavo najdete tukaj. Kandidate za državna priznanja lahko predlagajo fizične ali pravne osebe.

Rok za oddajo predlogov je 28. oktober 2019

Mladinski sektor v Sloveniji ima veliko pozitivnih projektov, mnogi izmed njih so bili podprti s programoma Erasmus+: Mladi v akciji in Evropska solidarnostna enota, in izjemnih posameznikov, zato vas tudi letos vabijo, da sodelujete in pomagate najboljšim, da se uvrstijo med prejemnike državnih priznanj. Vabljeni k oddaji predlogov!

Vir: Povzeto po članku na portalu mlad.si


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih