Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Informacija o vizumskih postopkih za udeležence v projektih Erasmus+

MOVIT, Nacionalna agencija programov Erasmus+: Mladi v akciji in Evropska solidarnostna enota v dogovoru z Ministrstvom za zunanje zadeve RS, Konzularnim sektorjem, obvešča upravičence programa Erasmus+: Mladi v akciji, o vizumskih postopkih za udeležence na projektih Erasmus+, ki prihajajo iz držav, za katere se za vstop v Slovenijo, zahteva vizum.

Za udeležence na mladinskih izmenjavah oziroma na projektih mobilnosti se bo izdajal vizum C (če vizum sploh potrebujejo).

Zahteva se klasična vizumska dokumentacija: vloga za vizum C, potni list, slika, zavarovanje ter garantno pismo, ki ga izda gostiteljska organizacija ter kopijo sporazuma med gostiteljsko organizacijo in nacionalno agencijo MOVIT (v sporazumu je definiran projekt in dotacija za projekt s strani Erasmus+).

Za udeležence projektov prostovoljstva (nekdanja evropska prostovoljska služba) se bo izdajal vizum D.

Udeleženci ne potrebujejo delovnega dovoljenja (v skladu s 5. členom Zakona o zaposlovanju in delu tujcev). Zahteva se sledeča vizumska dokumentacija: vloga za vizum D, potni list, slika in zdravstveno zavarovanje, garantno pismo gostiteljske organizacije ter kopijo sporazuma med gostiteljsko organizacijo in nacionalno agencijo MOVIT (v sporazumu je definiran projekt in dotacija za projekt s strani Erasmus+).

Gostiteljske organizacije so dolžne, da pravočasno začnejo s postopki za pridobitev vizumov in diplomatsko-konzularnim predstavništvom dostavijo vso zgoraj zahtevano vizumsko dokumentacijo.

Konzularni sektor, Ministrstva za zunanje zadeve RS, pa bo obvestil vsa diplomatsko–konzularna predstavništva o projektih Erasmus+ in zgoraj navedenih usmeritvah za vizumske postopke in zahtevani dokumentaciji, zato do težav pri izdaji vizumov v prihodnje ne bi smelo prihajati.

Datum objave: 13. oktober 2014

Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih