Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

O piškotkih

V decembru 2012 je bil sprejet spremenjen Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012), ki na novo ureja pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika. Zakon glede piškotkov prinaša dve novosti, in sicer, da morajo biti uporabniki spleta o uporabi piškotkov obveščeni in da se določeni piškotki lahko uporabljajo le, če uporabniki v to privolijo.

Kaj so piškotki

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih spletne strani shranjujejo v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta, z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev, niso škodljivi in so vedno časovno omejeni. S pomočjo piškotkov je interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom hitrejša in enostavnejša. Spletno mesto si zaradi piškotkov zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno. Shranjevanje piškotkov je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Katere piškotke uporablja spletna stran

Uporabljamo izključno piškotke, ki so v skladu z zakonom ZEKom-1 in so nujno potrebni za delovanje spletne strani. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z rabo v nadaljevanju opisanih piškotkov.

Ime piškotkaNamenTrajanje
_gaStatistika spletne strani Google Analytics2 leti
_gatStatistika spletne strani Google Analyticsseja
simplePoll-3Zapomnitev uporabnikovega glasovanja v anketi1 mesec
MOVITcookiesAcceptedZapomnitev uporabnikovega strinjanja z uporabo piškotkovtrajni
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih