Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Novice

25.02.2016
Evropska komisija je objavila poročilo, v katerem navaja, da je bilo v prvem letu izvajanja programa 2014 odobrenih 650.000 dotacij za mobilnost posameznikov. Poročilo navaja, da je bilo v prvem letu v okviru ključnega ukrepa 1 (učna mobilnost posameznikov: Projekti mobilnosti za mlade in mladinske delavce) največ prijav...več »
24.02.2016
V letošnjem letu Nacionalna agencija programa E+: Mladi v akciji prireja kar nekaj dogodkov, namenjenih promociji evropske prostovoljne službe med mladimi, organizacijami in širši javnosti. Mnogo dogodkov prirejajo tudi EVS akreditirane organizacije v sklopu svojih aktivnosti. Vse aktualne dogodke si lahko ogledate...več »
24.02.2016
Pozivamo vse organizacije EVS, da nas obvestite o vseh dogodkih, ki jih organizirate v letošnjem letu in so povezani z Evropsko prostovoljno službo - lahko so to promocijski dogodki EVS-a, predstavitve, predstavitve rezultatov projektov EVS ali dogodki, ki jih izvajajo vaši EVS prostovoljci v okviru projektov. Informacije...več »
16.02.2016
Organizacije, ki želijo pridobiti akreditacijo za izvajanje EVS pred drugim prijavnim rokom v letu 2016 obveščamo, da je zadnji dan za oddajo vloge za akreditacijo petek, 11. marec 2016. Akreditacijski postopek za EVS okvirno vzame 6 tednov, pri čemer se pričakuje hitro odzivnost organizacije v postopku kot tudi formalno...več »
14.01.2016
V letu 2016 obeležujemo 20. obletnico evropske prostovoljne službe. V dvajsetih letih, od začetka v letu 1996, se je evropske prostovoljne službe udeležilo že 100.000 mladih, pričakovano pa je, da se bo število letno še povečevalo. Namen kampanje, ki bo potekala skozi celotno dvajseto obletnico, je povečati zanimanje za...več »
14.01.2016
Nacionalna agencija za prostovoljce EVS, ki odhajajo na evropsko prostovoljno službo v tujino, nekajkrat letno organizira srečanje pred odhodom, z namenom, da naveže stike s prostovoljci, da se prostovoljci spoznajo z nacionalno agencijo ter predsvem da se prostovoljci EVS še nekoliko bolj spoznajo s programom Erasmus+....več »
13.01.2016
Mentor je poleg koordinatorja ena izmed najbolj ključnih oseb v gostiteljski organizaciji EVS. Njegove naloge (lahko) obsegajo podporo prostovoljcem EVS pri njihovem vključevanju v lokalno okolje, osebno podporo in pomoč pri učnem procesu, pri čemer je realnost takšna, da vsaka organizacija model mentorstva nekoliko...več »
13.01.2016
Namen delavnice je omogočiti organizacijam, da podrobneje spoznate evropsko prostovoljno službo ter da se kakovostno pripravite na izpolnjevanje vloge za pošiljajočo, gostiteljsko in/ali usklajevalno organizacijo. S to delavnico nacionalna agencija želi spodbuditi večje poznavanje in višjo kakovost projektov EVS, tako...več »
06.01.2016
V filmčku si lahko ogledate pregled leta 2015 na Movitu: katere so bile osrednje aktivnosti in teme leta, s kakšnimi izzivi smo se srečevali, na koncu pa ne manjka voščilo za 2016 vsem upravičencem programa Erasmus+: Mladi v akciji in vsem drugim, s katerimi sodelujemo!https://www.youtube.com/watch?v=uHEa3hQhvJo več »
16.12.2015
V EU je trenutno skoraj 14 milijonov mladih, ki niso zaposleni in niso vključeni v noben program izobraževanja ali usposabljanja (tako imenovani »NEET«), kar 27 milijonov mladih pa tvega revščino. V prihodnje je treba zato vse sile prednostno usmeriti v vključevanje vseh mladih, še posebej tistih, ki spadajo v različne...več »
Prikazujem rezultate 611 - 620 od skupno 675
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih