Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Novice

21.03.2016
Na Dunajskem srečanju v okviru Berlinskega procesa avgusta 2015 so predsedniki vlad šestih držav Zahodnega Balkana (Albanija, Bosna in Hercegovina, Črna Gora, Kosovo, Makedonija in Srbija) podpisali skupno deklaracijo, s katero so se zavezali ustanoviti Regionalni urad za sodelovanje na področju mladine (Regional Youth...več »
21.03.2016
Za nami je še eno uspešno usposabljanje prostovoljcev EVS ob prihodu! Od 7. do 11. marca je na Bledu potekalo usposabljanje prostovoljcev evropske prostovoljne službe ob prihodu, na katerem se je zbralo 16 prostovoljcev, ki so v Slovenijo prišli februarja in marca. Kar velik del prostovoljcev je začel z izvajanjem svojega...več »
09.03.2016
V počastitev 20. obletnice evropske prostovoljne službe smo na Movitu vzpostavili Facebook stran »Volunteers of Europe«, kjer predstavljamo raznolike in navdihujoče izkušnje nekdanjih EVS prostovoljcev: https://www.facebook.com/EVSvolunteers  Kako se lahko vključite? 1. Prispevajte svojo EVS-zgodbo! Če ste bili tudi...več »
09.03.2016
Obveščamo vas, da so na naši spletni podstrani Prijava projektov objavljeni veljavni prijavni obrazci za 2. prijavni rok, ki bo 26. aprila 2016, ter nov obrazec za oddajo akreditacije za izvajanje evropske prostovoljne službe.več »
09.03.2016
Kakšna je realnost mladih, ki niso zaposleni in niso vključeni v sisteme izobraževanja ali usposabljanja (NEET)? Kateri so dejavniki tveganja? Kaj lahko stori mladinsko delo? Oglejte si video podpornega centra SALTO Inclusion "On Track – How can you(th) work tackle NEET situation?"več »
08.03.2016
Evropska komisija je objavila slovenski prevod Vodnika po programu Erasmus +. Slovenska različica je dostopna tukaj. več »
25.02.2016
Evropska komisija je objavila poročilo, v katerem navaja, da je bilo v prvem letu izvajanja programa 2014 odobrenih 650.000 dotacij za mobilnost posameznikov. Poročilo navaja, da je bilo v prvem letu v okviru ključnega ukrepa 1 (učna mobilnost posameznikov: Projekti mobilnosti za mlade in mladinske delavce) največ prijav...več »
24.02.2016
V letošnjem letu Nacionalna agencija programa E+: Mladi v akciji prireja kar nekaj dogodkov, namenjenih promociji evropske prostovoljne službe med mladimi, organizacijami in širši javnosti. Mnogo dogodkov prirejajo tudi EVS akreditirane organizacije v sklopu svojih aktivnosti. Vse aktualne dogodke si lahko ogledate...več »
24.02.2016
Pozivamo vse organizacije EVS, da nas obvestite o vseh dogodkih, ki jih organizirate v letošnjem letu in so povezani z Evropsko prostovoljno službo - lahko so to promocijski dogodki EVS-a, predstavitve, predstavitve rezultatov projektov EVS ali dogodki, ki jih izvajajo vaši EVS prostovoljci v okviru projektov. Informacije...več »
16.02.2016
Organizacije, ki želijo pridobiti akreditacijo za izvajanje EVS pred drugim prijavnim rokom v letu 2016 obveščamo, da je zadnji dan za oddajo vloge za akreditacijo petek, 11. marec 2016. Akreditacijski postopek za EVS okvirno vzame 6 tednov, pri čemer se pričakuje hitro odzivnost organizacije v postopku kot tudi formalno...več »
Prikazujem rezultate 611 - 620 od skupno 681
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih