Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Novice

14.01.2016
V letu 2016 obeležujemo 20. obletnico evropske prostovoljne službe. V dvajsetih letih, od začetka v letu 1996, se je evropske prostovoljne službe udeležilo že 100.000 mladih, pričakovano pa je, da se bo število letno še povečevalo. Namen kampanje, ki bo potekala skozi celotno dvajseto obletnico, je povečati zanimanje za...več »
14.01.2016
Nacionalna agencija za prostovoljce EVS, ki odhajajo na evropsko prostovoljno službo v tujino, nekajkrat letno organizira srečanje pred odhodom, z namenom, da naveže stike s prostovoljci, da se prostovoljci spoznajo z nacionalno agencijo ter predsvem da se prostovoljci EVS še nekoliko bolj spoznajo s programom Erasmus+....več »
13.01.2016
Mentor je poleg koordinatorja ena izmed najbolj ključnih oseb v gostiteljski organizaciji EVS. Njegove naloge (lahko) obsegajo podporo prostovoljcem EVS pri njihovem vključevanju v lokalno okolje, osebno podporo in pomoč pri učnem procesu, pri čemer je realnost takšna, da vsaka organizacija model mentorstva nekoliko...več »
13.01.2016
Namen delavnice je omogočiti organizacijam, da podrobneje spoznate evropsko prostovoljno službo ter da se kakovostno pripravite na izpolnjevanje vloge za pošiljajočo, gostiteljsko in/ali usklajevalno organizacijo. S to delavnico nacionalna agencija želi spodbuditi večje poznavanje in višjo kakovost projektov EVS, tako...več »
06.01.2016
V filmčku si lahko ogledate pregled leta 2015 na Movitu: katere so bile osrednje aktivnosti in teme leta, s kakšnimi izzivi smo se srečevali, na koncu pa ne manjka voščilo za 2016 vsem upravičencem programa Erasmus+: Mladi v akciji in vsem drugim, s katerimi sodelujemo!https://www.youtube.com/watch?v=uHEa3hQhvJo več »
16.12.2015
V EU je trenutno skoraj 14 milijonov mladih, ki niso zaposleni in niso vključeni v noben program izobraževanja ali usposabljanja (tako imenovani »NEET«), kar 27 milijonov mladih pa tvega revščino. V prihodnje je treba zato vse sile prednostno usmeriti v vključevanje vseh mladih, še posebej tistih, ki spadajo v različne...več »
16.12.2015
Pred vsakim prijavnim rokom organiziramo dve vrsti aktivnosti, in sicer: PROJEKTNA POSVETOVALNICA: Skupinsko svetovanje pred prijavnim rokom Namen posvetovalnice je: • razjasniti temelj programa Erasmus+: Mladi v akciji ter posameznega Ključnega ukrepa, • predstaviti in pojasniti merila za upravičenost, • odgovoriti na...več »
16.12.2015
Konec leta se hitro bliža, za nami je tudi že letošnje zaključno srečanje programa Erasmus+, področje Mladina, ki je bilo, skladno z letom 2015, obarvano na temo socialnega vključevanja mladih. Srečanja se je udeležilo 137 upravičencev programa Erasmus +: Mladi v akciji, gostov in zunanjih sodelavcev in 14 predstavnikov...več »
15.12.2015
Leto 2015, ki je bilo na nacionalni agenciji tematsko obarvano s socialnim vključevanjem, zaključujemo s številko revijo Mladje na to temo, ki je postala z migrantsko krizo bolj aktualna, kot smo si predstavljali pri postavljanju letnih prioritet. Več o tem v rubriki . aktualno! V žarišču lahko preberete, kako je socialno...več »
14.12.2015
MOVIT, Nacionalna agencija programa Erasmus+; področje Mladina (v nadaljevanju Nacionalna agencija), objavlja Sklepe o izboru in višini sofinanciranja vlog v okviru programa Evropskih skupnosti Erasmus+, Razpis E+ 2015 za Ključni ukrep 1: Učna mobilnost posameznikov; projekti mobilnosti za mlade in mladinske delavce...več »
Prikazujem rezultate 621 - 630 od skupno 681
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih