Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Novice

16.06.2015
Pretekli teden je pri nas potekala delavnica za pomoč pri pripravi akreditacije za mladinsko prostovoljstvo oz. za evropsko prostovoljno službo (EVS). Veseli smo bili udeležbe organizacij, ki prihajajo iz področij v Sloveniji, ki so podpovprečno zastopane tako s projekti EVS kot tudi s projekti v programu Erasmus+ na...več »
16.06.2015
Prešernov trg v Ljubljani je 9. junija popoldan zaživel v povsem drugačnih barvah – na stojnicah, okrašenih z baloni, je preko 100 organizacij na najrazličnejše načine predstavljalo svoje dejavnosti. Movit je s pomočjo kviza »Katera mobilnost ti je pisana na kožo?« mladim predstavljal možnosti mobilnosti, poudarek pa smo...več »
02.06.2015
Konec maja je v Murski Soboti potekalo usposabljanje Crossborder Roma Cooperation. V štirih dneh, ki smo jih preživeli v Rakičanu poleg Murske Sobote so udeleženci preizkušali svoje meje in spoznali svoj način soočanja s problemi in izzivi. Kratka predstavitev mladinskega dela programa Erasmus+ je zbudila njihovo...več »
02.06.2015
7. maja 2015 je v okviru Evropskega tedna mladih v naših prostorih potekal posvet na temo vključevanja ranljivih skupin mladih v program Erasmus+: Mladi v akciji. Posvet je bil namenjen predstavnikom mladinskega sektorja, ki so zainteresirani za vključevanje ranljivih mladih v svoje mednarodne projekte, ter predstavnikom...več »
02.06.2015
Movit se je leta 2015 priključil vseevropski raziskovalni mreži RAY, katere namen je raziskovanje učinkov programa Erasmus+: Mladi v akciji. Raziskovalna mreža RAY beleži, meri in tolmači učinke aktivnosti programa E+: MVA na mlade udeležence, mladinske delavce in družbo na splošno, saj so tovrstni rezultati zelo...več »
12.05.2015
30. 4. 2015 je potekel drugi prijavni rok za predložitev predlogov projektov za sprejem v program Erasmus+: Mladi v akciji. Na nacionalni agenciji smo ponovno zabeležili izredno povečanje števila prijav glede na trende v preteklih letih, saj je bilo na drugi prijavni rok predloženih za sprejem v program kar 157 predlogov...več »
08.05.2015
Obveščamo, da smo s strani Evropske komisije prejeli potrjen predlog Letnega načrta dela za leto 2015, kar je osnova za sklenitev Sporazuma o izvajanju programa Erasmus+: Mladi v akciji med Evropsko komisijo in Nacionalno agencijo v letu 2015. Podpis sporazuma se pričakuje v naslednjih dveh tednih. Hkrati potekajo tudi...več »
06.05.2015
Posebna značinost programa Erasmus+: Mladi v akciji je tudi takoimenovani "podporni pristop". To pomeni, da nacionalna agencija zaradi specifike prijaviteljev (mladinske organizacije z veliko fluktuacijo osebja in/ali prostovoljcev, učeče se organizacije, neformalne skupine ipd.) nudi okrepljeno podporo tako...več »
06.05.2015
Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je 5. maja 2015 obiskal Movit, Nacionalno agencijo Evropskega programa Erasmus+: Mladi v akciji. Obisk je potekal v okviru aktivnosti Evropskega tedna mladih, katerega namen je postaviti mlade visoko na politično agendo in v središče pozornosti tako na evropski ravni kot...več »
06.05.2015
Mlade so posledice gospodarske krize leta 2008, kot so vse večje število dolgotrajno nezaposlenih, diskriminacija ter revščina, še posebej prizadele. Namen nove strategije je zagotoviti, da bodo izzivi, s katerimi se mladi danes srečujejo, učinkovito naslovljeni tudi v okviru programa Erasmus+. Evropska unija si z...več »
Prikazujem rezultate 661 - 670 od skupno 674
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih