Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Novice

02.06.2015
7. maja 2015 je v okviru Evropskega tedna mladih v naših prostorih potekal posvet na temo vključevanja ranljivih skupin mladih v program Erasmus+: Mladi v akciji. Posvet je bil namenjen predstavnikom mladinskega sektorja, ki so zainteresirani za vključevanje ranljivih mladih v svoje mednarodne projekte, ter predstavnikom...več »
02.06.2015
Movit se je leta 2015 priključil vseevropski raziskovalni mreži RAY, katere namen je raziskovanje učinkov programa Erasmus+: Mladi v akciji. Raziskovalna mreža RAY beleži, meri in tolmači učinke aktivnosti programa E+: MVA na mlade udeležence, mladinske delavce in družbo na splošno, saj so tovrstni rezultati zelo...več »
12.05.2015
30. 4. 2015 je potekel drugi prijavni rok za predložitev predlogov projektov za sprejem v program Erasmus+: Mladi v akciji. Na nacionalni agenciji smo ponovno zabeležili izredno povečanje števila prijav glede na trende v preteklih letih, saj je bilo na drugi prijavni rok predloženih za sprejem v program kar 157 predlogov...več »
08.05.2015
Obveščamo, da smo s strani Evropske komisije prejeli potrjen predlog Letnega načrta dela za leto 2015, kar je osnova za sklenitev Sporazuma o izvajanju programa Erasmus+: Mladi v akciji med Evropsko komisijo in Nacionalno agencijo v letu 2015. Podpis sporazuma se pričakuje v naslednjih dveh tednih. Hkrati potekajo tudi...več »
06.05.2015
Posebna značinost programa Erasmus+: Mladi v akciji je tudi takoimenovani "podporni pristop". To pomeni, da nacionalna agencija zaradi specifike prijaviteljev (mladinske organizacije z veliko fluktuacijo osebja in/ali prostovoljcev, učeče se organizacije, neformalne skupine ipd.) nudi okrepljeno podporo tako...več »
06.05.2015
Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je 5. maja 2015 obiskal Movit, Nacionalno agencijo Evropskega programa Erasmus+: Mladi v akciji. Obisk je potekal v okviru aktivnosti Evropskega tedna mladih, katerega namen je postaviti mlade visoko na politično agendo in v središče pozornosti tako na evropski ravni kot...več »
06.05.2015
Mlade so posledice gospodarske krize leta 2008, kot so vse večje število dolgotrajno nezaposlenih, diskriminacija ter revščina, še posebej prizadele. Namen nove strategije je zagotoviti, da bodo izzivi, s katerimi se mladi danes srečujejo, učinkovito naslovljeni tudi v okviru programa Erasmus+. Evropska unija si z...več »
06.05.2015
Delate z mladimi z manj priložnostmi in jim želite omogočiti polno participacijo v družbi? Potem je publikacija "Growing Inclusion & Participation: An inspirational guide to setting up inclusive & participative Strategic Partnerships in the youth field" prava za vas! Namen priročnika podpornega centra...več »
06.05.2015
Publikacija »Inclusion A to Z« je namenjena predstavitvi, kako se lahko v aktivnosti Erasmus+: Mladi v akciji vključi čimveč različnih mladih. Kombinacija teorije in predstavljenih praktičnih metod je namenjena opremiti prijavitelje z znanji za prve korake k sodelovanju v programu Erasmus+: mladi v akciji s skupinami z...več »
03.05.2015
Si prostovoljec EVS in imaš veljavno Evropsko mladinsko kartico? Ustvari video posnetek, ki opisuje, na katerem področju opravljaš prostovoljsko službo, kako si prispeval k spremembam, kaj si se naučil ... in ga oddaj do 15. maja! Organizacija EYCA te vabi, da oddaš 60 sekundni video posnetek na YouTube in z njim opišeš...več »
Prikazujem rezultate 671 - 680 od skupno 681
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih