Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Javno posvetovanje o izvajanju programov Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota

13.11.2023

Program Erasmus+

Evropska komisija je 15. septembra 2023 začela javno posvetovanje o izvajanju programa Erasmus+.

Namen posvetovanja je pridobiti vpoglede različnih deležnikov glede izvajanja in uspešnosti programa in novosti, ki jih ta uvaja v programskem obdobju 2021-2027 ter glede prihodnosti programa na splošno.

Rezultati posvetovanja bodo vključeni v splošno oceno uspešnosti programa na podlagi petih meril (učinkovitost, zmogljivost, relevantnost, skladnost, dodana vrednost za EU). Vzporedno z javnim posvetovanjem se bo Evropska komisija posluževala tudi drugih ciljno usmerjenih posvetovanj in zbiranja podatkov (npr. analize, ankete, intervjuji).

Vsi zainteresirani lahko svoje poglede predstavijo do 8. 12. 2023 na tej povezavi.

Program Evropska solidarnostna enota

Javno posvetovanje se je začelo 13. 11. 2023 in bo odprto do 5. 2. 2024.

Glavni namen posvetovanja je zbrati informacije, prispevke, strokovno znanje in izkušnje, nasvete, stališča, poglede itd. vseh zainteresiranih strani, s pomočjo katerih bo Evropska komisija pripravila z dokazi podprto in premišljeno oceno o uspešnosti programa. Ocena o uspešnosti programa bo skupaj z vašimi mnenji vplivala na prilagoditev in posodobitev programa evropska solidarnostna enota v prihodnje.

V javnem posvetovanju sodelujete tako, da odgovorite na anketni vprašalnik na spletni platformi EU Have your say. Prispevki so lahko anonimni, za sodelovanje pa se prijavite z vašim elektronskim naslovom.


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih