Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Jesenska izobraževanja za prijavitelje: Učenje+, Vključevanje+ in Učinek+

17.06.2020

Jeseni za prijavitelje ponovno pripravljamo različna izobraževanja v pomoč pri snovanju projektov, in sicer dve delavnici, eno na področju razvijanja in izvajanja vključujočih aktivnosti in eno na področju spremljanja in beleženja učnih rezultatov, ter spletni izobraževalni program na področju načrtovanja učinkov projektov.

Situacijo glede korona virusa podrobno spremljamo. Predvideni delavnici bosta izvedeni skladno z ustreznimi varnostnimi prilagoditvami in usmeritvami. V primeru prepovedi izvajanja aktivnosti bosta delavnici izvedeni preko spleta.

Delavnica Učenje+
Datum: 14. 9. 2020 OD 10:00 DO 15:00
Lokacija: Slovenski etnografski muzej, upravna hiša, Metelkova ulica 2, Ljubljana
Kaj ponujamo tokrat na učnem meníju?

• Razmislek o učenju (20')
• Osebni učni načrt (15')
• Učenje v različnih fazah projekta (80')
• Meni učnih metod (60')
• 8 ključnih kompetenc (30')
• Youthpass v projektih Erasmus+ (25')

Vabimo vas, da preizkusite naš celotni mení različnih sestavin, ki skupaj tvorijo uspešen recept za kakovostno spremljanje in beleženje učnega procesa v projektih programov Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota. Mení je primeren za vse, ki iščete nove ideje za pripravo ali izvedbo vaših mednarodnih projektov in iščete navdih pri podpori vaših mladih pri izboljšanju njihovih učnih učinkov. Prav tako je primeren za vse, ki želite raziskati, kako v vaše projekte smiselno vključiti uporabo orodja Youthpass.

Za udeležbo na delavnici je obvezna predhodna prijava preko spletnega obrazca. Prijave zbiramo do vključno 7. septembra 2020.


Delavnica Vključevanje+

Datum: 17. 9. 2020 OD 10:00 DO 15:00
Lokacija: Slovenski etnografski muzej, upravna hiša, Metelkova ulica 2, Ljubljana

Prijavna roka se bližata! Ideje so tu, projekti v načrtovanju… Potrebujete le še nasvet in pomoč kako (bolje) vključiti (tudi) mlade z manj priložnostmi?

Namen delavnice je pomagati projektnim ekipam, da svoje projektne ideje razvijejo in izvedejo čimbolj vključujoče, da projekti sledijo spodbujanju vključevanja mladih z manj priložnostmi.

Na delavnici bomo:
• predstavili koncepte vključujočega mladinskega dela,
• se seznanili s praktičnimi pristopi za vključevanje udeležencev z manj priložnostmi (poudarek na mladih s posebnimi potrebami) v projektne aktivnosti,
• predstavili faze projektnega načrtovanja z vidika vključevanja mladih z manj priložnostmi,
• podali nasvete za izboljšanje (fizične in komunikacijske) dostopnosti projektnih aktivnosti, izbire in oblikovanje vključujočih neformalnih metod uporabljenih pri projektnih aktivnostih,
• se posvetili vašim konkretnim izzivom pri pripravi in izvedbi vaših projektnih idej.

Za udeležbo na delavnici je obvezna predhodna prijava preko spletnega obrazca. Prijave zbiramo do vključno 10. septembra 2020.


Spletni izobraževalni program Učinek+
Za projektne ekipe, ki želijo bolje načrtovati učinke svojih projektov, njihovo merjenje in zbiranje podatkov za dokazovanje učinkov, pripravljamo spletni izobraževalni program Učinek+.

Program bo namenjen prijaviteljem projektov in tistim, ki ste že začeli z izvedbo projektov in želite povečati učinke vaših projektov.

Program bo predvidoma na voljo jeseni, več informacij in prijavnico bomo objavili v naslednjih mesecih.

 Aktualnim Tematskim delavnicam za prijavitelje in upravičence lahko sledite TUKAJ.

POMEMBNO: Podrobno spremljamo situacijo glede korona virusa (COVID-19). Aktivnost bo izvedena skladno z navodili pristojnih institucij ter ustreznimi varnostnimi ukrepi in prilagoditvami. V primeru poslabšanja epidemiološke situacije, bo aktivnost bodisi prestavljena na splet ali na kasnejši datum, o čemer vas bomo pravočasno obvestili.


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih