Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Moja izkušnja: One 2 One, Budimpešta, Madžarska, 28. maj -3.junij 2017

18.07.2017

V času od 28.5. - 3.6. sem se v Budimpešti udeležil usposabljanja za mladinske delavce z naslovom One 2 One, ki je bil namenjen krepitvi učnega procesa pri individualnemu delu z mladimi.

Usposabljanje je o obravnavani temi ponudilo znanje, kopico uporabnih metod, čas za njihovo preizkušanje in stalno refleksija dogajanja. Izredno pestra skupinska dinamika je poskrbela za soočanje različnih mnenj in preizkusila zmožnost prilagajanja vseh prisotnih. Čudovita namestitev v evropskem mladinskem centru v Budimpešti se je odrezala z dih jemajočimi razgledi. Prijaznost Madžarske nacionalne agencije se je najbolj izrazila v kulinarično obarvanem plutju po Donavi.

Po usposabljanju me kljub utrujenosti obhajajo topli občutki in prijetni spomini. Uspelo mi je osvetliti nekaj temnih kotičkov obravnavane tematike, vzpostaviti nove miselne poveze, ki pozitivno prispevajo k razumevanju učnega procesa med mladimi. Glavno pa je, da sem še enkrat več utrdil prepričanje da je neformalno izobraževanje v okviru mladinskega dela pomemben in potreben proces. Zakaj? Ker so izkušnje pridobljene v programu Erasmus+ preprosto čarobne. Spreminjajo način razmišljanja in vedenje posameznika. Pospešujejo samospoznavanje. Včasih prinašajo prijetne, drugič manj prijetne občutke, skoraj vedno nepozabne. Ustvarjajo zavedanje skupnega prostora v katerem živimo in na izkustveni ravni utemeljujejo trud potreben za negovanje tega prostora. So resnične, otipljive in skoraj vedno naporne. Omogočajo potovanje in spoznavanje različnosti ali morda enakosti? Prinašajo učenje na mnogoterih nivojih in sooblikujejo družbo v kateri živimo. Še ne dolgo nazaj so bile izjema, počasi počasi postajajo pravilo!

Se vidimo na naslednji aktivnosti!

Aljaž Zupan


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih