Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Moja izkušnja: Project Lab, 12.-16. Marec, Estonija

18.04.2018

Od 12. do 16. marca sva se z sodelavko Mašo podali na 4-dnevni mednarodni trening v Talin, Estonijo, kjer sva sodelovali na Erasmus+ projektu: Project Lab'18. Tam sva skupaj z udeleženci iz šestih držav sklepali nova partnerstva, delili ideje ter si skozi konstruktivne kritike pridobivali nova znanja ter izkušnje na mednarodnem nivoju. Po intenzivnih treh dneh delavnic, aktivnostih povezanih s programi vključevanja mladih iz depriviligiranih območij v programe Erasmus+ ter družabnih večerih preživetih v spoznavanju drugih kultur, sva se domov vrnili premraženi, vendar polni novih vtisov, idej ter elana za nove projekte.

Martina Zlobko, Mladinski center Krško


Sprva smo na podlagi povpraševanja o registraciji pri nacionalni agenciji in programu EVS dobili vabilo na nacionalno srečanje. Kljub majhnemu številu udeležencev, je bilo zelo informativno in sproščeno. Na srečanju smo bili seznanjeni tudi z mednarodnim srečanjem v naslednjem mesecu. Odločitev o udeležbi je bila zato hitra, brez daljšega premlevanja kot ponavadi. Veseli smo, da smo se odzvali in dobili priložnost sodelovanja. Mednarodno srečanje nam je prineslo veliko novih poznanstev in priložnosti. Spoznali smo veliko zanimivih ljudi in organizacij, ter stkali nekaj dobrih povezav in partnerstev. Iz slednjih se bo v letošnjem letu prijavil tudi naš prvi projekt v programu Erasmus +. Mladim iz evropskih držav z manj priložnostmi bomo ponudili zanimivo, novo in edinstveno izkušnjo na področju varstva morskega okolja in morskih sesalcev. Mladi pa nam bodo dali novih moči in zagona za delo na tem področju in nam spreminjali pogled na svet.

Ana Hace, Društvo Morigenos


Aktivnosti so potekale v prijetni Estonski prestolnici, kjer smo se srečali predstavniki organizacij iz Slovenije, Estonije, Portugalske, Irske, Romunije, Bosne in Hercegovine in Albanije. Namen aktivnosti je bilo usposabljanje za prijavo projektov v programu Erasmus+ Mladi v akciji, povezovanje med organizacijami iz programskih in partnerskih držav, deljenje izkušenj in oblikovanje idej za skupne projekte. Namen je bil vsaj iz moje strani dosežen, saj smo osnovali, kar nekaj idej za skupne projekte, katere nameravamo tudi izvesti. Pohvala gre tudi trenerjem, ki so se vseskozi trudili, da smo dobili vse potrebne informacije in znanja za prijavo projektov.

Miha Lendvaj, MIKK Murska Sobota


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih