Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Moja izkušnja: Recognising Learning for You(th), Luksemburg

08.11.2016

Med 19. in 24. oktobrom je v Luxemburgu potekalo usposabljanje mladinskih delavcev »Recognising Learning for You(th)«, ki ga je organizirala luxemburška nacionalna agencija. Glavni namen usposabljanja je bil usposobiti mladinske delavce, da bodo mladim pomagali prepoznati neformalno znanje in kompetence pridobljene znotraj Erasmus+ programa.

Udeleženka usposabljanja in prostovoljka Celjskega mladinskega centra, Neža Kočevar je zapisala: "Kot andragoginja vem, kako pomembno je prepoznavanje neformalnega znanja tako za vključenost v družbo kot tudi za večjo zaposljivost. Vendar se to v praksi še vedno premalo poudarja. To je bil tudi glavni razlog, da sem se prijavila na usposabljanje. Spoznati nove metode prepoznavanja in ovrednotenja neformalnega znanja ter kako jih prenesti na delo z mladimi tako v projektu Erasmus+ kot tudi v drugih projektih.

Usposabljanje je potekalo v mali vasici Beaufort znotraj regije imenovane »mala Švica«, 30km od mesta Luxemburg. Ker je bilo udeležencev samo 12 (iz 9 držav) je bilo zelo pomembno, da smo vseskozi medsebojno sodelovali. Trenerke usposabljanja so nas z novimi metodami dela že prvi dan zelo dobro usmerjale v timsko delo. Z različnimi aktivnostmi smo spoznavali številne metode učenja, pridobljeno neformalno znanje pa smo ob koncu vsakega dneva tudi evalvirali. Tako smo se naučili prepoznavati tudi lastno učenje.

Domov sem se vrnila polna novih idej za delo z mladimi, ki jih bom prenesla na nadaljnje projekte znotraj Celjskega mladinskega centra. Če vas zanima kaj več o usposabljanju ali o programu Erasmus+ pa me brez strahu pocukajte za rokav, ali kliknite na Facebooku."

Neža Kočevar, Celjski mladinski center


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih