Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Moja izkušnja: TicTac Litva

12.05.2016

Kot mladinski delavec sem se prek spletne strani Salto-Youth prijavil na seminar TicTac v Litvo. Večina tem na evropskih seminarjih me zanima, saj sem vedno odprt za nove ideje in priložnosti. Seminar TicTac je imel oboje, v času sredi aprila, ko desetdnevno manjkanje ne predstavlja največjega problema, prav tako pa je imel tudi zelo zanimivo temo, tj. kako mladim približati evropske projekte. Ker se sam velikokrat soočam s pasivnostjo vrstnikov in mlajših od mene v organizaciji, sem bil pripravljen na izziv, da jim evropske projekte približam.

Seminar je bil lociran v vasici Anupriškes, le streljaj daleč od znamenitega gradu Trakai, kot edinega gradu na vodi v vzhodni Evropi. Kot študent se luksuzu v hotelu TonyResort, kjer smo bivali, nisem mogel načuditi, še bolj fascinantna je bila okoliška narava. Na seminarju smo se prvi dan ob igrah spoznavali, nismo pa pozabili že na prve elemente, ki se tičejo naše teme. V prihodnjih dneh smo predstavili več primerov dobrih praks projektov, se prijavili na namišljen projekt in v skupinah ustvarili prijavo za namišljeno izmenjavo/seminar/študijski obisk. Internacionalni večer je bil fantastičen, imeli smo tudi delavnico, kjer smo morali predvideti stroške za izmenjavo in razpolagati z danim denarjem iz evropskih sredstev. Vsak večer smo imeli pol ure za evalvacijo dneva in pol ure zase za 'dnevnik vtisov'. En večer smo šli v Vilnius na ogled mesta in na večerjo, en večer smo si privoščili finsko savno, zadnji večer pa smo se sproščeno pogovarjali ob ognju. V splošnem pa je bil navkljub opisanemu seminar zelo intenziven.

Čez cel seminar so bili prisotni le 'konstruktivni' prepiri, ki so bili vezani na tematiko, resnično smo super delovali kot celotna ekipa iz prejšnih izkušenj lahko povem da bolje kot na drugih. Evropski seminar v Litvi sem začinil s krajšim obiskom Vilniusa in Rige, saj sem v Litvo priletel dva dni pred seminarjem in odšel tri dni po seminarju, ter tako ob uporabi Couchsurfinga spoznal še lokalne prebivalce in njihovo življenje.

Urban Mislej, ZSKSS, 20 let


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih