Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Ne spreglejte: informativna dneva in druge jesenske aktivnosti

31.08.2023

Lepo pozdravljeni,

in dobrodošli nazaj! Poletja je resda skoraj konec, a nič zato. Začenja se pestra delovna jesen z vrsto dogodkov, srečanj in priložnosti, ki jih preprosto ne gre zamuditi. V nadaljevanju smo za vas pripravili izbor nekaterih jesenskih vrhuncev:

7. in 8. septembra 2023 bosta v spletnem okolju MS Teams potekala informativna dneva Erasmus+: Mladina in Evropska solidarnostna enota. Seznanili se boste s poglavitnimi poudarki znotraj obeh programov, ki bodo ključni za prijavo vaših projektov v okviru jesenskega roka (4. oktober 2023). Pomembno: na kratko uvodno predavanje direktorja Movita Uroša Skrinarja z naslovom "Usmeritve za nadaljnje izvajanje projektov v programih E+ in ESE“ vljudno vabljeni tudi vsi tisti, ki projektov v naslednjem roku ne nameravate prijavljati. Podrobnejši program je na voljo tu, do prijavnice (prijava je obvezna) pa lahko dostopate tu.

Pohitite: izbor strokovnih dogodkov in usposabljanj, katerih rok za prijavo se počasi izteka:

- Usposabljanje "Dive into Youth Participation", 23.26. 10. 2023, Bonn, Nemčija: odlična priložnost za mladinske delavce, ki bi želeli izvedeti več o kakovostni participaciji mladih in kako je to mogoče vključiti v delovanje organizacije ali nove projekte. Usposabljanje bo zagotovilo edinstven vpogled v priložnosti, ki jih ponuja ključni ukrep 1 v programu Erasmus+: Mladina - aktivnosti udejstvovanja mladih. Več informacij in prijavnica je na voljo na povezavi. Rok za prijavo: 4. september.

- Evropski mladinski dogodek: naslednje srečanje mladih Evropejcev lahko organizirate v vašem domačem kraju! Evropski parlament bo dvema nevladnima organizacijama ponudil sredstva za organizacijo dveh Evropskih mladinskih dogodkov na lokalni ravni. Ta bosta v dveh državah članicah EU potekala spomladi naslednje leto, tik pred evropskimi volitvami 2024. Več infomacij in prijava je dostopna na povezavi. Rok za prijavo je 5. september.

- Usposabljanje ‘Get into Youth Exchanges for ALL’, 14.-18. 11. 2023, Kutaisi, Gruzija: začetni trening, posebej namenjen mladinskim delavcem, ki delate na področju socialnega vključevanja in raznolikosti. Naučili se boste kako znotraj programa Erasmus: Mladina organizirati mladinske izmenjave, ki spodbujajo vključevanje mladih z manj priložnostmi. Več informacij in prijavnica je na voljo na povezavi. Rok za prijavo: 10. september.

- Študijski obisk "Participacija mladih v finskih občinah (druga izvedba)", 27. 11.1. 12. 2023, Helsinki, Finska: v okviru razvojnega projekta Europe Goes Local finska Nacionalna agencija organizira študijski obisk, namenjen mladinskim delavcem, vodjem mladinskih centrov in uslužbencem občin, pristojnim za področje mladine. Več informacij in prijavnica je na voljo na povezavi. Rok za prijavo: 17. september.

Vabljeni k prijavi!

Želimo vam miren delovni povratek in obilo novega ustvarjalnega zagona. Upamo, da se kmalu spet kje srečamo.

Lepo vas pozdravljamo,

Ekipa Movita


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih