Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Nova strategija vključevanja in raznolikosti na področju mladine v okviru E+ MVA

06.05.2015

Mlade so posledice gospodarske krize leta 2008, kot so vse večje število dolgotrajno nezaposlenih, diskriminacija ter revščina, še posebej prizadele. Namen nove strategije je zagotoviti, da bodo izzivi, s katerimi se mladi danes srečujejo, učinkovito naslovljeni tudi v okviru programa Erasmus+.

Evropska unija si z različnimi ukrepi aktivno prizadeva za pomoč eni od najbolj ranljivih skupin v družbi: mladih, ki imajo v primerjavi s svojimi vrstniki manj priložnosti. Vključevanje mladih z manj priložnostmi predstavlja pomemben steber Evropske unije na področju mladine, še posebej preko financiranja projektov organizacij, ki delujejo na tem področju. Med leti 2007 in 2013 je program Mladi v akciji dosegel dobre rezultate na področju socialnega vključevanja. Številke si lahko ogledate v Prilogi 3 nove strategije. Tudi v preteklem programu je bilo socialno vključevanje podprto s strategijo vključevanja, ki je bila objavljena leta 2007.

Namen prenovljene strategije je doseči še večji učinek na življenja mladih z manj priložnostmi ter zagotoviti, da bo program Erasmus+ uspešno podpiral raznolikost na področju mladine. Gre namreč za strategijo na področju vključevanja in raznolikosti, ki sta obe enako pomembni.


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih