Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Obiskal nas je premier dr. Cerar

06.05.2015

Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je 5. maja 2015 obiskal Movit, Nacionalno agencijo Evropskega programa Erasmus+: Mladi v akciji. Obisk je potekal v okviru aktivnosti Evropskega tedna mladih, katerega namen je postaviti mlade visoko na politično agendo in v središče pozornosti tako na evropski ravni kot tudi na nacionalnih in lokalnih ravneh. Predsednik vlade se je podrobneje seznanil z uspešnim izvajanjem evropskih programov na področju mladine v Sloveniji, pogovor pa je potekal tudi o izzivih mladinskega dela ter izzivih, s katerimi se v današnjem času srečujejo mladi. S svojim obiskom je tako prispeval k pomembnosti podpore mladih danes in v prihodnje.

MOVIT, Nacionalna agencija programa Erasmus+: Mladi v akciji, kot koordinator Evropskega tedna mladih, je predsedniku vlade podrobneje predstavila program Erasmus+: Mladi v akciji, ki je z dodeljevanjem nepovratnih evropskih sredstev za podporo projektov mladih in organizacij mladinskega sektorja, eden izmed ključnih instrumentov za razvoj mladinskega dela v Sloveniji. Še posebej je bil izpostavljen pomen neformalnega učenja v okviru mednarodnih projektov mladinskega dela v Erasmus+: Mladi v akciji. Mladi s sodelovanjem v tovrstnih projektih namreč pridobijo dragocene mednarodne izkušnje, izboljšajo svoje kompetence, samopodobo in s tem med drugim povečajo svoje možnosti za zaposlitev, najdejo motivacijo za nadaljnji razvoj ali se na kakšen drug način aktivneje vključijo v družbo.

Predsednik vlade je pozdravil cilje in prizadevanja predstavnikov nacionalne agencije Movit ter se podrobneje seznanil tudi o možnostih okrepljenega sodelovanja med ministrstvi in podpornim centrom SALTO-YOUTH South East Europe, ki ga kot enega izmed osmih tovrstnih podpornih centrov Evropske komisije gostimo v Sloveniji v okviru Movita že vse od leta 2002. Regionalni SALTO SEE RC podpira sodelovanje preko meja Evropske unije, in sicer s podporo mladinskemu sektorju v državah Zahodnega Balkana.

Evropski teden mladih je pobuda Evropske komisije, katere namen je mlade postaviti v središče pozornosti na vseh ravneh – lokalni, nacionalni in evropski. Osrednja tema letošnjega evropskega tedna mladih je spodbujanje mladih k aktivnemu vključevanju tako v civilno družbo kot tudi na trg dela, ozaveščanje mladih o pomembnosti aktivnega sodelovanja v družbi, izkoriščanja priložnosti za izražanje svojih stališč ter pridobivanja znanj in spretnosti tudi izven okvirov formalnega izobraževanja. Obenem je to priložnost za premislek o položaju mladih v Sloveniji ter za razmislek o odzivih na vprašanja, kot so, je ležijo ključni izzivi, s katerimi se srečujejo mladi pri nas, kako uspešni so ukrepi mladinske politike ter kakšna je zavezanost ministrstev za ustvarjanje pogojev za lažje osamosvajanje mladih.


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih